Şu An Okunan
BBC Yapımı ‘Dünyalar Savaşı’

BBC Yapımı ‘Dünyalar Savaşı’

Bilimkurgu edebiyatının defalarca perdeye uyarlanmış anıtsal eseri, orijinal metne sadık bir mini diziyle karşımızda.

BBC, H. G. Wells’in 1898 tarihli klasik bilimkurgu romanı ‘Dünyalar Savaşı’ndan uyarlanan mini dizi War of the Worlds’ün ilk fragmanını yayınladı. Orijinal metne sadık bir uyarlama olacağı söylenen ve romanın ilk basımından birkaç yıl sonrasında, Kral VII. Edward döneminde geçen dizinin fragmanı, “İngiltere’ye bir şeyler ulaşmış gibi görünüyor” diyen anlatıcı sesle açılıyor. Mars’ın püskürttüğüne inanılan bir meteor açık arazi Horsell Common’a isabet ediyor ve İngiltere’nin uzaylılar tarafından istilası başlıyor.

Craig Viveiros’un yönettiği War of the Worlds’ün oyuncu kadrosundaki isimler arasında Eleanor Tomlinson, Rafe Spall, Robert Carlyle ve Rupert Graves bulunuyor. Dizinin merkezinde, Tomlinson ile Spall tarafından canlandırılan çiftin, insan yaşamını yok etmeye ve dünyayı ele geçirmeye kararlı, merhametsiz Marslılara karşı mücadelesi yer alıyor. Deneyimli oyuncu Robert Carlyle ise bir astronomu canlandırıyor. Üç bölüm halinde yayınlanacak War of the Worlds ülkemizde FX kanalının ardından 1 Kasım’da dijital platform BluTV’de yayınlanacak.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.