Şu An Okunan
Cannes Film Festivali’nin Yan Bölümleri İptal Edildi

Cannes Film Festivali’nin Yan Bölümleri İptal Edildi

Yönetmenlerin On Beş Günü, Eleştirmenler Haftası ve ACID bölümlerinin, “gelişmeleri tahmin etmek imkânsız” olduğu için iptal edildiği duyuruldu.

Festival yönetiminin basına gönderdiği bültende kararın gerekçesi şöyle açıklandı: “Fransa Cumhurbaşkanı’nın, Temmuz ortasına kadar herhangi bir festivalin gerçekleşmesini yasaklayan 13 Nisan tarihli duyurusundan sonra, Cannes Film Festivali’nin yan bölümleri, etkinlikleri daha önce düşünülen biçimde Haziran sonu / Temmuz başına ertelemenin artık bir seçenek olmadığını kabul ediyor. Bu sebeple, Yönetmenlerin On Beş Günü, Eleştirmenler Haftası ve ACID (Bağımsız Sinema Dağıtım Derneği) bölümleri, Cannes’daki 2020 seçkilerinin iptal edildiğini üzülerek bildiriyor.

Şu an hepimizin içinde bulunduğu sağlık krizi, gelişmelerin ne yönde olacağını tahmin etmeyi imkânsız kılıyor. Yine de, mevcut koşullardan etkilenen film endüstrisini desteklemek adına her bölüm, Cannes Film Festivali’ne danışarak, 2020 seçkilerine kabul edilmiş filmleri desteklemeye devam etmek için en iyi yolu arıyor.”

73 . Cannes Film Festivali’nin resmi seçkisinin akıbeti belirsizliğini koruyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.