Şu An Okunan
‘Cehennem’ Yeniden

‘Cehennem’ Yeniden

Clive Barker’ın kendi romanından 1987’de perdeye uyarladığı Hellraiser, çok sayıda devam filminin ardından, şimdi de bir HBO dizisine dönüşüyor. Dizinin yönetmeni, yeni Halloween’i çeken David Gordon Green.

Korku klasiklerinin yeniden pişirilerek önümüze getirilmesinde bugün: 2018’de başlayan ve iki filmi daha sırada olan yeni Halloween serisiyle tanıdığımız David Gordon Green, şimdi de bir başka korku klasiği olan Hellraiser’ı yeniden yorumlama görevini üstlendi. HBO yapımcılığındaki dizi, Clive Barker’ın kendi romanı ‘Cehennemlik Yürek’le (‘The Hellbound Heart’, 1986) tanıttığı ve 1987’de sinemaya taşıdığı ‘cehennemden çıkma’ kahramanı Frank’in, ekrandaki ilk boy gösterişi olacak.

Green’in yöneteceği diziyi, Mark Veheidan (Battlestar Galactica, Daredevil) ve Michael Dougherty (X-Men United, Godzilla: King of the Monster) yazıyor. Indiewire’ın haberine göre, bu yeni dizi tam olarak bir yeniden çevrim olmayacak ancak yapımın merkezinde yine, öykünün baş kahramanı (veya ‘baş kötüsü’) Frank olacak.

Bugüne dek Hellraiser’ın pek çok devam filmi çekildi. 2018 tarihli, ‘doğrudan video rafına’ giden düşük bütçeli Hellraiser: Judgment, serinin onuncu filmiydi. Öte yandan yapım şirketi Spyglass de, yeni bir ‘Hellraiser’ filmi hazırlıyor ama bu uzun metrajın HBO dizisiyle bir ilgisi yok.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.