Şu An Okunan
Céline Sciamma, Yeni Filminin Çekimlerine Başladı

Céline Sciamma, Yeni Filminin Çekimlerine Başladı

Céline Sciamma

Geçtiğimiz yılın en başarılı filmlerinden Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi’nin yönetmeni Céline Sciamma, yeni filminin çekimlerine başladı. Yönetmenin beşinci uzun metrajı olacak Petite Maman’, Sciamma’nın aşina olduğu çocukluk meselesine odaklanıyor.

Cannes’da En İyi Senaryo ödülü kazandıktan sonra kısa sürede geçtiğimiz yılın en sevilen filmlerinden birisine dönüşen Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi (Portrait de la jeune fille en feu, 2019), yönetmeni Céline Sciamma’yı da günümüzün en çok merak edilen yönetmenlerinden birisine dönüştürdü. Yeni projesi ‘Petite Maman’ için Paris’te çekimlere başlayan Sciamma, beşinci uzun metrajına imza atmaya hazırlanıyor. Filmin senaryosu da Sciamma’ya ait.

Filmin konusuna dair henüz kesinleşmiş bir bilgi bulunmasa da, ‘Les Inrocks’ dergisinin haberine göre sekiz yaşında iki çocuğun başrolü üstleneceği ‘Petite Maman’ın, bir çocukluk filmi olması planlanıyor. Sciamma, 2011 yılında yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği ve yine bir çocukluk hikâyesine odaklandığı Tomboy (2011) filmiyle, Berlin Film Festivali’nde Teddy Jüri Ödülü’ne layık görülmüştü.

Sciamma yeni filminde de Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi’ndeki çalışmasıyla büyük beğeni toplayan görüntü yönetmeni Claire Mathon’la çalışacak. Filmin yapımcılığını ise yönetmenin birçok filminde görev alan Bénédicte Couvreur üstlenecek. ‘Petite Maman’ın oyuncu kadrosunda kimlerin yer aldığı ve filmin ne zaman seyirciyle buluşacağı gibi detaylar ise belirsizliğini koruyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.