Şu An Okunan
Christopher Nolan’ın Yeni Filmi Tenet’a Dair Detaylar

Christopher Nolan’ın Yeni Filmi Tenet’a Dair Detaylar

Büyük bütçeli Hollywood yapımlarına kendi imzasını atmayı başararak her filmiyle ses getirmesini bilen Christopher Nolan, yeni projesi ‘Tenet’ ile 2020 yazında seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Son olarak Dunkirk (2017) ile En İyi Yönetmen dalında Oscar’a aday gösterilen Nolan’ın çekim sürecinde olduğu yeni filmi Tenet, Indiewire’ın haberine göre yönetmenin şu âna kadarki en büyük bütçeli yapımı olacak.

Diğer filmlerinde 150-180 milyon dolar civarında bütçelerle çalıştığı bilinen yönetmenin bu kez 225 milyon dolarlık bir bütçeye sahip olacağı söyleniyor. Nolan’ın 70mm ve IMAX formatlarını bir arada kullanarak çekeceği filmin mekânları Birleşik Krallık, İtalya, Estonya ve Hindistan’ın da aralarında olduğu yedi farklı ülkeye yayılıyor. ‘Tenet’ın olay örgüsüne dair henüz fazla bilgimiz yok. Filmlerinin içeriğini uzunca bir süre sır gibi saklamasıyla ünlü Nolan sadece, filmin epik aksiyon sahneleri içeren, uluslararası şebekelerin olaya karıştığı bir casusluk öyküsü olacağı bilgisini verdi.

Spike Lee’nin son filmi Karanlıkla Karşı Karşıya (BlacKkKlansman, 2018) ile En İyi Erkek Oyuncu dalında Altın Küre’ye aday gösterilen John David Washington’ın yanı sıra, son dönemin gözde isimlerinden Robert Pattinson ve Steve Mcqueen’in son filmi Dul Kadınlar’dan (Widows, 2018) hatırladığımız Elizabeth Debicki başrollerde göreceğimiz isimler. Yan rollerde ise Kenneth Branagh ve Michael Caine gibi iki usta var.

2005’ten bu yana tüm filmlerinde Christopher Nolan’la birlikte çalışan, Başlangıç (Inception, 2010), Yıldızlararası (Interstellar, 2014) ve Dunkirk’e En İyi Film Müziği dalında Oscar adaylıkları kazandıran, sektörün efsanevi isimlerinden Hans Zimmer ise ‘Tenet’ projesinde yer alamayacak. Christopher Nolan filmin müzikleri için, Black Panther‘de (2018) bestelediği parçasıyla Oscar kazanan İsveçli müzisyen Ludwig Göransson ile anlaştı.

Filmin tüm dünyada 17 Temmuz 2020 tarihinde vizyonda olması planlanıyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.