Şu An Okunan
Joaquin Phoenix’li Joker’den Yeni Fragman

Joaquin Phoenix’li Joker’den Yeni Fragman

Prömiyerini 76. Venedik Film Festivali’nde yapacak olan Joker’den ilk fragman yayınlandı. Yönetmenliğini Hangover serisi ve Git Başımdan! (Due Date, 2010) gibi komedileriyle tanınan Todd Phillips’in üstlendiği filmin başrolünde usta oyuncu Joaquin Phoenix yer alıyor. Çizgi roman dünyasının ünlü kötülerinden Joker’in hikâyesine odaklanan film, yayınlanan ilk görsellerden itibaren hayranları arasında büyük merak uyandırmıştı.

Phillips’in “Phoenix’i Joker’e değil, Joker’i Phoenix’e uyarlamaya çalıştım,” dediği ve Martin Scorsese imzalı Taksi Şoförü (Taxi Driver, 1976) ve Kızgın Boğa (Raging Bull, 1980) gibi klasiklerden esinlendiğini belirttiği film, çizgi romanlarda resmedilen versiyonundan çok daha farklı bir Joker portresi çizecek. Başarısızlığa uğramış bir komedyen olan Arthur Fleck’in gitgide aklını yitirişine ve Gotham şehrinde neden olduğu kaosa odaklanan film, bir nevi Joker’in ortaya çıkış mitolojisini anlatacak. Oyuncu kadrosunda Phoenix’in yanı sıra Robert De Niro, Zazie Beetz ve Frances Conroy gibi isimlerin de yer aldığı Joker aynı zamanda, çizgi roman devi DC’nin önceki sinematik evreninden ayrı bir evren olarak kurgulanan DC Black’in ilk filmi.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.