Şu An Okunan
Danny Boyle, Sex Pistols Dizisi Pistol’ı Yönetecek

Danny Boyle, Sex Pistols Dizisi Pistol’ı Yönetecek

Britanyalı yönetmen Danny Boyle, efsanevi müzik grubu Sex Pistols’ı konu alan ‘Pistol’ adlı bir mini dizi için yönetmen koltuğuna oturacak.

ABD’li televizyon kanalı FX geçtiğimiz gün, altı bölüm olarak planlanan mini dizi ‘Pistol’ı kamuoyuna duyurdu. İkonik punk rock grubu Sex Pistols’ın öyküsünü anlatacak dizinin yönetmenliğini ve yapımcılığını Trainspotting (1996), 28 Gün Sonra (28 Day Later…, 2002) ve Milyoner (Slumdog Millionaire, 2008) gibi filmlerle büyük başarı elde eden Akademi ödüllü Danny Boyle üstlenecek. Craig Pearce’in yaratıcısı olduğu dizinin senaryosunda Pearce’e senarist Frank Cottrell Boyce eşlik edecek. 

Grubun gitaristi Steve Jones’un 2018 yılında yayımlanan ‘Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol’ adlı anı kitabı ekseninde şekillenecek dizi, Sex Pistols’ın kuruluşunu ve bir popüler kültür fenomeni hâline gelişini Jones’un bakış açısından anlatacak. Dizide Steve Jones’a, 2019 yapımı Süt Dişi‘ndeki (Babyteeth) performansıyla beğeni toplayan Toby Wallace hayat verecek. Grubun solistliğini üstlenen ve Johnny Rotten olarak da bilinen John Lydon rolünde Anson Boon, henüz 21 yaşında hayatını kaybederek dönemin efsanevi figürlerinden birisine dönüşen Sid Vicious rolünde Louis Partridge, davulcu Paul Cook rolünde Jacob Slater ve bas gitarist Glen Matlock rolünde Fabien Frankel yer alacak.

Danny Boyle

FX yetkililerinden Nick Grad, Danny Boyle ile çalışmanın harika olduğunu dile getirerek, “Steve Jones, bir dönemin rock düzenini sarsan fırtınanın tam ortasındaydı ve Danny ile yaratıcı ekibinin, müzik tarihinin en ünlü gruplarından birinin üyesinin hikâyesini anlatması bizi çok heyecanlandırdı,” açıklamasını yaptı.

Boyle, 2019 yılında izleyiciyle buluşan son filmi Yesterday’de bir başka fenomen grup The Beatles’ın hikâyesine alternatif bir bakış açısı getirmişti. Yönetmenin merakla beklenen yeni projesinin yayın tarihi konusunda henüz resmî bir açıklama yapılmamış olsa da, çekimlere en kısa zamanda başlanması bekleniyor.

Kaynak: Deadline

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.