Şu An Okunan
Edgar Wright’tan Yeni Uyarlama

Edgar Wright’tan Yeni Uyarlama

Zombilerin Şafağı ile tanınan yönetmen, bilimkurgu romanı ‘Set My Heart to Five’ın filmini yapmak için çalışmaya başladı. 2054’te geçen öykünün kahramanı, ‘duygusal aydınlanma’ yaşayan bir android.

Zombilerin Şafağı (Shaun of the Dead, 2004), Hot Fuzz (2007) ve Tam Gaz (Baby Driver, 2017) gibi filmlerin sevilen yönetmeni Edgar Wright, Simon Stephenson imzalı distopik-bilim kurgu romanı ‘Set My Heart to Five’ın beyazperde uyarlamasını yönetecek. ‘Let Not the Waves of the Sea’ adlı anı kitabıyla bilinen Stephenson imzalı roman, 28 Mayıs’ta okuyucularla buluşacak. Başarılı tür komedileriyle bilinen Wright’ın, hicivli bir anlatı diline sahip olan ve farklı tür geleneklerinden beslenen romanı nasıl uyarlayacağı merak konusu.

Açıklanan ilk detaylara göre 2054 yılında geçen hikâye, duygusal bir “aydınlanma” yaşayan Jared adında bir androide odaklanıyor. İnsanları kendi türünün de duyguları olması gerektiğine ikna etmeye çalışan Jared, dünyaya sesini duyurmak için bir film senaryosu yazmaya karar veriyor ve bu esnada 80’ler ve 90’lar sinemasından fazlaca etkileniyor. Filmin yapımcıları arasında, Wright’ın Eylül ayında vizyona girmesi beklenen son filmi Last Night in Soho’nun da yapımcılığını üstlenen Focus Features yer alıyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.