Şu An Okunan
Corona Günlerinde Açık Hava Sineması

Corona Günlerinde Açık Hava Sineması

Salgın öncesi ABD’deki açık hava sinemalarından bir kare

Teksas’ın Schertz kasabasında bir sinema salonu, otoparkını açık hava sinemasına dönüştürdü.

Korona virüsü salgınının tüm dünyayı etkisi altına aldığı ve sosyal hayatın durma noktasına gelmesiyle birlikte sinema salonlarının da belirsiz bir süre için kapandığı günlerde, Teksas’ın Schertz kasabasındaki EVO Entertainment Sineması, otoparkını bir açık hava sinemasına dönüştürdü. Sinema binasının beyaza boyanan dış cephesine yansıtılan filmleri otomobillerinin içinden izleyebilen seyirciler, ses bandını da FM ve AM kanallarından yapılan yayın üzerinden dinleyebiliyor. 27 Mart’taki açılışından bu yana tüm gösterimlerin tamamen dolduğu bildirilen açık hava sinemasında her akşam gün batımıyla başlayan film, kasabadaki sokağa çıkma yasağının başladığı 22:00’den önce tamamlanıyor. Gösterimler için herhangi bir ücret alınmazken, hijyen konusunda sıkı önlemler alan EVO Entertainment gıda satışından gelir sağlıyor.

Bu zorlu dönemde sosyal mesafe kurallarını uygularken bir yandan da hem sinemaya gelir sağlamayı hem de toplumsal dayanışmaya katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirten yetkililer, Örümcek-Adam: Eve Dönüş’le (Spider-Man: Homecoming, 2017) başlayan gösterimlerin Grease (1978) ve Top Gun (1986) gibi popüler filmlerle devam etmesinin planlandığını ifade ediyorlar.

Kaynak: IndieWire

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.