Şu An Okunan
Sundance Enstitüsü’nün Master Class Videoları Erişime Açıldı

Sundance Enstitüsü’nün Master Class Videoları Erişime Açıldı

Sundance Enstitüsü’nün dijital platformu Sundance Co//ab, sinema ve televizyon alanlarıyla ilgili pek çok ders ve eğitim videosunu herkesin kullanımına açtı.

Sundance Enstitüsü’nün dünyanın dört bir yanındaki bağımsız sinemacıları bir araya getirmek amacıyla kurduğu dijital platform Sundance Co//ab, bünyesinde sinema ve televizyon alanlarıyla ilgili çeşitli videolar ve online eğitimler barındıran bir platform. Geçtiğimiz günlerde platformun web sitesi üzerinden yayınlanan açıklamada, çevrimiçi derslerin bazılarının herkesin kullanımına açıldığı duyuruldu. Uygulamadan yararlanmak için platforma ücretsiz olarak üye olmak ve erişime açık derslere kayıt yaptırmak yeterli.

Deneyimli eğitmen ve sinemacıların derslerini erişilebilir kılan enstitü, böylece Corona virüsünün bağımsız sinemacılar üzerindeki olumsuz etkisini bir nebze de olsa azaltmayı amaçlıyor. Yapımcılıktan senaryo yazımına, internet dizisi yazarlığından belgeselciliğe çeşitli konulara odaklanan ve İngilizce olarak yayınlanan derslerden bazılarının başlıkları şöyle: TV için Komedi Yazarlığı, Hikâye Anlatıcılığı Yoluyla Toplumsal Aktivizm, Bir İnternet Dizisi Tasarlamak, Belgesel Sinemacılık, Yapımcılık: Girişimci Yaklaşım. Sundance Co//ab aynı zamanda kullanıcıların fikirlerini paylaşıp tartışabileceği ve enstitüdeki danışmanlara, sanatçılara sorular sorabileceği bir forum da başlatmayı planlıyor. Detaylar için platformun web sitesini ziyaret edebilirsiniz: collab.sundance.org

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.