Şu An Okunan
Serhat Karaaslan’ın Yeni Kısası Sundance’te

Serhat Karaaslan’ın Yeni Kısası Sundance’te

Sundance Film Festivali, Suçlular

İlk uzun metrajı Görülmüştür ile pek çok ödül kazanan yönetmen Serhat Karaaslan’ın yeni kısa filmi Suçlular, dünya prömiyerini Sundance Film Festivali’nde yapacak. Festivalin programında Ben Wheatley ve Edgar Wright gibi isimlerin yeni filmleri de yer alıyor.

2020’nin pandemi öncesinde gerçekleştirilen az sayıdaki festivalinden birisi olan Sundance Film Festivali’nin 2021 programı açıklandı. Kısıtlı şartlarda yapılacak fiziksel gösterimlerin yanı sıra büyük ölçüde çevrimiçi gösterimlerle gerçekleştirilecek festivalde 7 günde 72 film izleyiciyle buluşacak. Geleneksel olarak yılın ilk aylarında düzenlenen ve yıl boyunca konuşulacak pek çok filmin ilk kez gösterildiği festivalin sahip olduğu keşif imkânları bu yıl da geçerliliğini koruyacak gibi görünüyor. Programın yarısından fazlasının ilk filmlerden oluştuğu festivalde ayrıca Ben Wheatley ve Edgar Wright gibi tanınmış yönetmenlerin yeni filmleri de dünya prömiyerlerini yapacak. Festival bu yıl 28 Ocak – 3 Şubat tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

Sundance Film Festivali’nin bu yılki programında Türkiye’den de bir film yer alıyor. İlk uzun metrajı Görülmüştür (2018) ile birçok ödül kazanan Serhat Karaaslan’ın yeni kısası Suçlular, festivalin kısa film seçkisinde yer alan filmlerden birisi olacak. Karaaslan’ın yazıp yönettiği ve oyuncu kadrosunda Deniz Altan, Lorin Merhart, Erdem Şenocak ve Ercan Kesal’ın yer aldığı film, baş başa kalmaya çalışan genç bir çiftin öyküsüne odaklanıyor.

Karlovy Vary Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapan ilk uzun metrajı Görülmüştür‘le adını duyuran Serhat Karaaslan’ın daha önce çektiği kısa filmleri Toronto ve Locarno gibi önemli film festivallerinde gösterilmişti.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.