Şu An Okunan
Game of Thrones Evreninin Yeni Dizisi 2022’de Geliyor

Game of Thrones Evreninin Yeni Dizisi 2022’de Geliyor

Dizinin fantastik evrenine eklemlenecek yeni proje ‘House of the Dragon’ orijinal öykünün üç yüz yıl öncesinde geçecek.

Final sezonuyla otuz iki Emmy adaylığına imza atarak bir yılda en fazla adaylık rekoru kıran Game of Thrones’un evreninde geçen yeni bir hikâye anlatacak olan ‘House of the Dragon’ için verilen yayın tarihi 2022.

Bir popüler kültür fenomenine dönüşen Game of Thrones (2011-2019), son dönemde, orijinal serinin dünyasını genişletecek başka projelerle de sıkça adından söz ettirmiş, Naomi Watts’ın da dahil olduğu isimsiz projeyle büyük heyecan uyandırmıştı. Ancak geçtiğimiz aylarda HBO tarafından iptal edilen bu proje hemen ardından yerini ‘House of the Dragon’a bırakmıştı.

HBO yöneticisi Casey Bloys, Deadline’a verdiği demeçte, resmi onay almayan ancak basında sıkça sözü geçen diğer projeler yerine ‘House of the Dragon’a odaklanıldığını belirtti. Naomi Watts’lı projeden de bahsetmeyi es geçmeyen Bloys, iptal edilen projenin sekiz bin yıl önceye dayandığını ve dolayısıyla yepyeni bir kurgu gerektirdiğini; oysa ‘House of the Dragon’ın iptal edilen projeye kıyasla Game of Thrones evreninin geçmişini daha sağlam temellendirebileceğini, bu sebeple de ilk sezon onayını almakta sıkıntı yaşamadığını ifade etti.

Taht Oyunları serisinin yazarı George R.R. Martin’in yapımcılığı üstleneceği ‘House of the Dragon’ın geçtiğimiz Ekim ayında ilk sezonu onaylanmıştı. Martin’in ‘Ateş ve Kan’ kitabına dayanan ve Game of Thrones anlatısının üç yüz yıl öncesinde Targaryen ailesine odaklanan proje, dizinin geçmişine dair bir panorama oluşturacak.

 

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.