Şu An Okunan
Spike Jonze’dan Beastie Boys Belgeseli

Spike Jonze’dan Beastie Boys Belgeseli

‘Sabotage’ başta olmak üzere Beastie Boys için çok sayıda unutulmaz videoya imza atan yönetmen, New Yorklu efsanevi grubun canlı performans belgeseli için Apple TV+ ile anlaştı.

Spike Jonze, 2013 tarihli Aşk’tan (Her) sonra sinemalara 90’ların müzik efsanesi Beastie Boys’a dair bir  belgeselle dönüyor. Yönetmen, grup üyeleri Mike Diamond (Mike D) ve Adam Horovitz (Ad-Rock) ile ortak projesi Beastie Boys Story için Apple TV+ ile anlaştı. Belgeselin özel bir kurgusu, 3 Nisan’da az sayıda IMAX salonunda vizyona girecek; dünya prömiyerini ise 24 Nisan’da Apple TV+’da yapacak.

Diamond ve Horovitz’in 2018’de yayımlanan ve çok satan kitabı Beastie Boys Book’a dayanan belgesel, grup üyelerinin 2019’da Jonze ile birlikte sahneye koydukları özel bir canlı performansın üç farklı gecesinden görüntüleri içeriyor. Apple TV+, film için şu sinopsisi yayımladı: “Mike Diamond ve Adam Horovitz, uzun zamandır dostları ve işbirlikçileri, aynı zamanda eski büyükbabaları olan sinemacı Spike Jonze’nin yönettiği bu canlı belgesel deneyiminde sizlere grubun ve kırk yıllık arkadaşlıklarının mahrem, kişisel bir öyküsünü anlatıyor.” Filmin Nisan’daki çıkışı, grubun başyapıtı ‘Ill Communication’ albümünün 26. yıldönümüne denk düşecek.

Spike Jonze

Jonze bugüne dek sadece dört kurmaca uzun metraja imza attı: John Malkovich Olmak (Being John Malkovich, 1999), Tersyüz (Adaptation., 2002), Arkadaşım Canavar (Where the Wild Things Are, 2009) ve Aşk. Bu uzun metrajlarla özgün tarzını sinema seyircisiyle buluşturan yönetmenin film dünyasına belki de daha da büyük hediyesi ise, Beastie Boys başta olmak üzere, Sonic Youth’tan R.E.M.’e, Elastica’dan Björk’e ve Chemical Brothers’a çok sayıda etkili isim için çektiği onlarca müzik videosu oldu. Jonze, ilk önemli “beyaz” rap grubu olarak tarihe geçen ve punk’tan funk’a uzanan geniş müzikal skalasıyla benzersiz bir sound yaratan New Yorklu grup Beastie Boys ile özellikle dünya çapında hayli popüler hale geldikleri 1990’larda unutulmaz işlere imza atmıştı. Jonze’nin grupla işbirlikleri arasında ‘Time For Livin’, ‘Rickey’s Theme’, ‘Sure Shot’ ve tüm zamanların en sevilen müzik videolarından biri olan, 1970’lerin polis dizilerini hicveden ‘Sabotage’ bulunuyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.