Şu An Okunan
Martin Scorsese’nin İlk Western Projesi

Martin Scorsese’nin İlk Western Projesi

İlerleyen yaşına karşın üretkenliğinden hiçbir şey kaybetmeyen Martin Scorsese, Netflix’in en çok ses getiren yapımlarından birine dönüşen The Irishman‘den (2019) sonra yine bir dijital platformla işbirliğine gidiyor. Usta yönetmen, Killers of the Flower Moon adlı yeni projesi için Apple+ ile anlaştı.

Leonardo DiCaprio ve Robert De Niro gibi yıldız isimlerin başrolünde yer alacağı Killers of the Flower Moon adlı filmin haklarını Apple satın aldı. Apple+ platformunun orijinal içeriği olacak film, ilk olarak dağıtımcılığı üstlenen Paramount tarafından sinemalarda yaygın dağıtıma sokulacak.

Gazeteci David Grann’in 2017’de yayımlanan ve büyük gürültü koparan kitabından uyarlanacak film, 1920’lerde petrol yatakları üzerinde yaşayan Amerikan yerlilerinden oluşan Osage kabilesinin öldürülmesini konu alacak. DiCaprio’nun bölgedeki cinayetleri araştırmak için FBI tarafından gönderilen ajan rolünü üstlenirken, usta aktör Robert De Niro ise, yaşanan bu tarihî olaylarda büyük payı bulunan William Hale adlı bir karakteri canlandıracak.

Çekimlerine 2021 yılında başlanması beklenen film, 50 yılı aşan bir sinema kariyeri bulunan usta yönetmen Martin Scorsese’nin western türündeki ilk projesi olma özelliğini taşıyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.