Şu An Okunan
Martin Scorsese Yeni Filmi Killers of the Flower Moon İçin Sete Giriyor

Martin Scorsese Yeni Filmi Killers of the Flower Moon İçin Sete Giriyor

Robert de Niro, Leonardo DiCaprio, Martin Scorsese, Killers of the Flower Moon

Usta yönetmen Martin Scorsese’nin Robert De Niro ve Leonardo DiCaprio’yu bir araya getiren ‘Killers of the Flower Moon’ filminin yedi ay sürmesi planlanan çekimleri önümüzdeki ay başlayacak.

Son olarak Netflix yapımı The Irishman (2019) ile seyirciyle buluşan usta yönetmen Martin Scorsese, hız kaybetmeden büyük çaplı bir proje için daha kamera arkasına geçmeye hazırlanıyor. Başrollerinde Robert De Niro ve Leonardo DiCaprio’nun yer alacağı projenin ismi ise ‘Killers of the Flower Moon’ olarak kesinleşti.

Scorsese filmografisinin olmazsa olmaz iki oyuncusu Robert De Niro ve Leonardo DiCaprio, daha önce Jerry Zaks imzalı Marvin’in Odası (Marvin’s Room, 1996) ve Scorsese’nin 2015 yılında çektiği kısa metraj The Audition için beraber kamera karşısına geçmişti. Bu bakımdan da büyük beklenti yaratan ‘Killers of the Flower Moon’dan açıklanan yeni detaylara göre çekimlerin bu yılın Şubat ayında başlayacağı kesinleşti. Açıklanan bilgiler arasında çekimlerin Eylül ayına kadar süreceği de yer alıyor.

The Irishman

David Grann’in aynı isimli romanından uyarlanan film, 1920-1925 yılları arasında Osage yerlilerinin, yaşadıkları bölgede petrol bulunduğunun fark edilmesinin ardından sistematik bir şekilde katledilmelerini anlatıyor. Gerçek bir hikâyeye dayanan romanı Forrest Gump (1994), Köstebek (The Insider, 1999), Benjamin Button’ın Tuhaf Hikâyesi (The Curious Case of Benjamin Button, 2008) gibi filmlerle büyük başarı elde eden Oscar ödüllü Eric Roth senaryolaştıracak.

200 milyon doları aşan bütçesiyle ‘Killers of the Flower Moon’, gösterime girdiği dönem yönetmenin en yüksek bütçeli filmi olma özelliğiyle gündem yaratan The Irishman’i bu açıdan geride bırakacak. Proje ilk olarak Paramount tarafından başlatılmış olsa da, yüksek bütçesi nedeniyle şirket tarafından dijital platformlara teklif olarak sunulmuş ve filmin yapım haklarını Apple satın almıştı. Film her ne kadar Apple orijinal yapımı olsa da, Paramount tarafından sinemalarda da gösterime sokulacak. Birçok başka yapım gibi pandemi sebebiyle çekim süreci ertelenen filmin 2022 ödül sezonuna yetişmesi planlanıyor.

Kaynak: The Film Stage

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.