Şu An Okunan
Game of Thrones’un Yaratıcılarından Lovecraft Uyarlaması

Game of Thrones’un Yaratıcılarından Lovecraft Uyarlaması

Game of Thrones’la büyük bir başarı yakalayan David Benioff ve D.B. Weiss’tan Lovecraft çizgi romanının beyazperde uyarlaması geliyor.

Bir süredir üzerinde çalıştıkları yeni Star Wars üçlemesinin yakın zamanda iptal edilmesinin ardından, dizinin David Benioff ve D.B. Weiss’ın bir sonraki projelerinin ne olacağı merakla bekleniyordu. İkilinin Star Wars projesinden ayrılmalarında, imzaladıkları Netflix anlaşmasının ve yoğun programlarının etkisi olduğu söylense de, asıl gerekçenin stüdyonun yazarları yaratıcı kararlar konusunda yeterince özgür bırakmaması olduğu da ileri sürülüyordu. Televizyon tarihinin en popüler dizilerinden birine imza atan Benioff ve Weiss, şimdi de Hollywood’un son yıllarda eserlerinden pek çok uyarlama yaptığı H.P. Lovecraft’ın hikâyelerinden yola çıkan bir proje için Warnes Bros.’la anlaştı.

İkilinin sinema dünyasındaki ilk işleri olacak yapım, Hans Rodionoff’un okült korku edebiyatının yaratıcılarından H.P. Lovecraft’ın eserlerinden esinlenen ‘Lovecraft’ adlı çizgi romanından uyarlanacak. Filmin senaryosunu daha önce Davet (The Inviation, 2015) ve Destroyer (2018) gibi filmlerde de birlikte çalışmış olan Phil May ile Matt Manfredi kaleme alırken, yapımcılığı da Destroyer’ın yönetmeni Karyn Kusama üstlenecek. Bilimkurgu ve korku türlerini iç içe geçiren çizgi romanın uyarlaması hakkında ayrıntılar henüz bilinmese de, Benioff ve Weiss’ın Lovecraft dünyasının ve anlattığı yaratıkların gerçekliğini sorgulama fikrinden yola çıkmak istedikleri belirtiliyor. Bunun yanı sıra, filmin 1920’lerdeki Cthulhu mitosu içinde geçeceği tahmin ediliyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.