Şu An Okunan
John Waters’a Göre 2022’nin En İyi Filmleri

John Waters’a Göre 2022’nin En İyi Filmleri

Kendine özgü ‘yılın en iyileri’ listeleriyle birkaç senedir dikkatleri üzerine çeken John Waters, ‘2022’nin En İyi Filmleri’ni seçti. Listenin zirvesinde François Ozon imzalı Peter von Kant yer alıyor.

Gerek sanatsal üretimin farklı alanlarına açılan çok yönlü dünyası gerek sıradışı kişiliği gerek pek çoğu kült statüsündeki filmleriyle sinema dünyasının nevi şahsına münhasır ikonlarından John Waters’ın yıl sonu listeleri de oldukça meşhur. Geçtiğimiz yılın en iyi filmi olarak Leos Carax’ın son filmi Annette‘i seçen usta yönetmen 2022’de en sevdiği filmlerin yer aldığı listesini de paylaştı.

Eo

Waters’ın listesinin başında François Ozon’un Fassbinder’in Petra von Kant’ın Acı Gözyaşları (Die bitteren Tränen der Petra von Kant, 1972) eserinden uyarladığı Peter von Kant yer aldı. Waters ikinci sırada Jerzy Skolimowski’nin yeni filmi ‘ye (EO), üçüncü sırada ise bir başka Ozon yapımı Her Şey Yolunda‘ya (Tout s’est bien passé) yer verdi. Ozon’un eleştirmenler tarafından pek beğenilmeyen son iki filmini yılın en iyileri listesine seçen John Waters, farkını yine ortaya koymuş oldu.

John Waters’ın ‘2022’nin En İyi Filmleri’ listesinin tamamı şu şekilde:

  1. Peter von Kant (Yön: François Ozon)
  2. Aİ / EO (Yön: Jerzy Skolimowski)
  3. Her Şey Yolunda / Tout s’est bien passé (Yön: François Ozon)
  4. İlgi Manyağı / Sick of Myself (Yön: Kristoffer Borgli)
  5. Bruno Reidal, Confession of a Murderer (Yön: Vincent Le Port)
  6. Detainee 001 (Yön: Greg Barker)
  7. Dinner in America (Yön: Adam Rehmeier)
  8. Will-o’-the-Wisp (Yön: João Pedro Rodrigues)
  9. Smoking Causes Coughing (Yön: Quentin Dupieux)
  10. Kemikler ve Her Şey / Bones and All (Yön: Luca Guadagnino)

Kaynak: Artforum

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.