Şu An Okunan
John Waters’a Locarno’nun En Yüksek Nişanı

John Waters’a Locarno’nun En Yüksek Nişanı

‘Komik anarşi’nin benzersiz yönetmeni, elli yılı aşan kariyerinden altı filmin yer aldığı festivalde bu akşam ödülünü alacak.

John Waters bugün Locarno Film Festivali’nde her yıl usta bir sinemacıya verilen Pardo d’onore Manor ödülünü alacak. ‘Kötü zevk’in ve yerleşik ahlaki değerleri hedef alan ‘komik anarşi’nin benzersiz yönetmeni, “Çöpün Papası”, bu akşam festivalin devasa açık hava mekânı Piazza Grande’de Cecil B. DeMented (2000) filminin gösterimi öncesinde seyirci karşısına çıkacak. Festival programında ayrıca Kirli Utanç (A Dirty Shame, 2004), Polyester (1981), Female Trouble (1974), Pembe Flamingolar (Pink Flamingos, 1972) ve kariyerindeki favori filmi olduğunu söylediği Annem Bir Katil (Serial Mom, 1994) ile yer alan Waters, yarın ise sineması üzerine bir panelde izleyicilerle buluşacak. Polyester’i 1981 yılındaki ilk gösterimlerinde olduğu gibi, seyircilere dağıtılan ‘koku kartları’ eşliğinde, orijinal ‘Odorama’ versiyonuyla gösteren festival, programında Waters’ın seçtiği bir sessiz filme de yer verdi. Koyu sinemaseverliği ve filmler üzerine eğlenceli yorumlarıyla da daima ilham veren yönetmenin seçimi, King Vidor’un Show People’ı (1928) oldu.

Locarno Film Festivali’nin artistik direktörü olarak görevine bu yıl başlayan Lili Hinstin, festivalin en yüksek nişanını sunmak için John Waters’ı önermesinin mükemmel bir manifesto olduğunu söyledi. “Onun cesaret ve coşkuyla dolu oyunbaz çalışmaları, günümüze hükmeden siyaseten doğruluktan hayli uzak bir özgürlüğün sembolü

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.