Şu An Okunan
Kelly Reichardt ve Michelle Williams Yeniden Bir Arada

Kelly Reichardt ve Michelle Williams Yeniden Bir Arada

Yönetmen Kelly Reichardt ve oyuncu Michelle Williams’ı dördüncü kez bir araya getirecek filmin senaryosunu Reichardt pek çok filminde beraber çalıştığı Jon Raymond ile birlikte kaleme alacak.

Son olarak First Cow ile geride bıraktığımız yılın çok sevilen filmlerinden birisine imza atan ABD’li yönetmen Kelly Reichardt, sıradaki filmini de A24 çatısı altında çekmeye hazırlanıyor. Yapım şirketinin hazırladığı podcast yayınına konuk olan yönetmen, sohbet esnasında yeni projesine dair bazı detayları da gün yüzüne çıkardı.

Yönetmenin açıklamalarına göre prodüksiyon aşamasına bu yaz geçilecek ‘Showing Up’ ismindeki film için Kelly Reichardt, Michelle Williams ile yeniden bir araya geliyor. Williams daha önce Wendy ve Lucy (Wendy and Lucy, 2008), Kestirme Yol (Meek’s Cutoff, 2010) ve Mutlak Kadınlar‘da (Certain Women, 2016) da yönetmenle birlikte çalışmıştı.

‘Showing Up’ aynı zamanda yönetmeni uzun zamandır birlikte çalıştığı senaryo yazarı Jon Raymond ile de yeniden bir araya getirecek. Filmin senaryosunu Reichardt ve Raymond birlikte kaleme alacak. 2006 yapımı Geçmiş Zaman Olur Ki‘den (Old Joy) itibaren Reichardt’ın beş uzun metrajında senaryoya beraber imza atan ikili son olarak First Cow’ın senaryosunu Raymond’ın kaleme aldığı ‘The Half-Life’ adlı romandan uyarlamıştı. Michelle Williams’ın başrolünü üstlendiği Wendy ve Lucy ve Kestirme Yol gibi filmlerin senaryosu da Reichardt ve Raymond’a ait.

Kelly Reichardt, First Cow
First Cow

Deadline’ın aktardığına göre film, kariyerinin en önemli sergisini açmaya hazırlanan bir sanatçının enerjik ve eğlenceli bir portresi olma özelliği taşıyacak. Aynı zamanda karakterin sanat ve özel hayatı arasında ilişkinin irdelendiği bir film izleyeceğiz. 2021 yazında çekimlerine başlanması planlanan filmin ne zaman tamamlanacağı ve Williams’a oyuncu kadrosunda kimlerin eşlik edeceği gibi detaylarsa belirsizliğini koruyor.

First Cow Altyazı Yazarlarının Oylarıyla 2020’nin En İyi Filmi Seçilmişti

Kelly Reichardt’ın son filmi First Cow, dünya prömiyerini yaptığı Telluride Film Festivali’nin ardından Berlinale’nin ana yarışmasına da seçilmiş, ardından sene sonunda birçok “yılın en iyi filmleri” listesinde kendisine yer bulmuştu. Heyecan dozu giderek artan ödül sezonunun öne çıkan filmlerinden birisi olması beklenen First Cow, Altyazı yazarlarının oylarıyla belirlenen ‘2020’nin En İyi Filmleri’ listesinde de ilk sırada yer almıştı. Yıl sonu listemiz için First Cow’ı kaleme alan Senem Aytaç filmin “Amerika’nın olduğu kadar erkekliğin de kurucu mitlerinden sayılabilecek western türünü bir kez daha alaşağı eden” tarafına dikkat çekmişti.

Kaynak: Deadline

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.