Şu An Okunan
Kült Korku Filmlerinin Yönetmeni Stuart Gordon Hayatını Kaybetti

Kült Korku Filmlerinin Yönetmeni Stuart Gordon Hayatını Kaybetti

Çok sayıda deneysel tiyatro çalışmasına da imza atan yönetmen, özellikle Re-Animator ve From Beyond gibi 1980’lerde çektiği filmlerle tanınıyordu.

Dehşet ve mizah arasındaki çizgide gidip gelen bağımsız korku filmleriyle tanınan Stuart Gordon, 72 yaşında çoklu organ yetmezliğinden hayatını kaybetti. Gordon özellikle, kült filmleri Re-Animator (1985) ve From Beyond (1986) ile biliniyordu.

Gordon H.P. Lovecraft’in büyük bir hayranıydı ve yazarın pek çok eserini sinemaya uyarlamıştı. Bunlar arasında Re-Animator ve From Beyond dışında Dagon (2001) ve Masters of Horror serisinin Dreams in the Witch-House (2005) isimli bölümü de bulunuyordu. Yönetmen iki Edgar Allan Poe uyarlamasına imza atmıştı: The Pit and the Pendulum (1991) ve yine Masters of Horror serisinden The Black Cat (2007).

Yönetmen gençliğinde sinema eğitimi almak istemiş; fırsat bulamayınca kendini tiyatro derslerinde bulmuştu. Eşi Carolyn Purdy-Gordon ile kurdukları Organic Theater Company çatısı altında çok sayıda başarılı deneysel oyunu sahneye koydu.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.