Şu An Okunan
Zombi Ekspresi’nin Yönetmeni, Devam Filmi Peninsula’yı Tanıttı

Zombi Ekspresi’nin Yönetmeni, Devam Filmi Peninsula’yı Tanıttı

Post-apokaliptik bir dünyada geçen ve ilham kaynakları arasında ‘Mad Max’in de yer aldığı filmin dünya prömiyerini Cannes’da yapması bekleniyordu.

Screen Daily’ye röportaj veren Güney Koreli yönetmen Yeon Sang-ho, 2016 yılında gişede büyük başarı elde eden zombi filmi Zombi Ekspresi’nin (Train to Busan, 2016) ardından gelen devam filmi Peninsula’nın (2020) daha büyük bütçeli ve daha iddialı bir film olduğunu ifade etti: “Zombi Ekspresi, Peninsula’nın yanında bağımsız film gibi kalıyor. Zombi Ekspresi dar bir alanda geçen yüksek konseptli bir filmken, Peninsula daha geniş bir hareket alanına sahip.”

Peninsula’nın başrolünde yer alan Gang Don-won, filmde zombiler tarafından istila edilmiş Güney Kore’den kaçmaya çalışan eski bir askeri canlandırıyor. Değerli bir nesneyi alması amacıyla görev için Kore’ye tekrar gönderilen asker, orada henüz zombilerden enfeksiyon kapmamış, kurtarılmayı bekleyen insanlarla karşılaşınca ise yolculuk karmaşık bir hal alıyor. Yeon Sang-ho filmin öyküsünü şöyle anlatıyor: “Peninsula, Zombi Ekspresi ile aynı evrende ancak dört yıl sonrasında geçiyor. Zombi Ekspresi’nin öyküsünün devamı değil ve farklı karakterlere sahip. Zombi salgınının baş göstermesiyle devletin otoritesi çok büyük ölçüde azalıyor ve artık bölgeyi tanımlamak için coğrafi özelliklerinden başka hiçbir şey kalmıyor. Filmin adı da bu yüzden Peninsula (yarımada).”

Yeon Sang-ho, Peninsula’nın çekimlerini 62 günlük bir zaman diliminde Haziran 2019’da tamamladı. Yönetmen aslında Zombi Ekspresi evrenine dönmek konusunda başta tereddütleri olduğunu, fakat post-apokaliptik bir dünya inşa edebilme fikrinin kendisine ilgi çekici geldiğini söylüyor. Yönetmen filmin ilham kaynakları arasında ‘Akira’ ve ‘Dragon Head’ manga serileri ile Ölüler Ülkesi (Land of the Dead, 2005), The Road (2009), Mad Max (1979) ve Mad Max: Fury Road (2015) filmlerini gösteriyor.

Yönetmenin önceki filmi Zombi Ekspresi, dünya prömiyerini Cannes Film Festivali’nin ‘Gece Yarısı Gösterimleri’ bölümünde yapmıştı ve pek çok sinemasever Peninsula’nın da 2020’deki festivalde aynı şekilde gösterileceğini düşünüyordu. Güney Kore’deki sinema salonlarında bu yaz için gösterime hazırlanan filmin ABD’deki dağıtım haklarını, Zombi Ekspresi’nin haklarını da satın almış olan Well Go USA adlı şirket aldı.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.