Şu An Okunan
Kuzuların Sessizliği’nin Devam Dizisi Geliyor

Kuzuların Sessizliği’nin Devam Dizisi Geliyor

TV kanalı CBS, Thomas Harris’in edebî dünyasının karakteri Clarice Starling’in, Kuzuların Sessizliği’nden bir yıl sonrasında yaşadıklarını anlatan Clarice’in yapımına başladı.

Variety’nin aktardığına göre, Clarice’in ekibinde Star Trek: Discovery’nin yürütücü yapımcısı Alex Kurtzman’ın ve Star Trek: Picard’ın yazarlarından Jenny Lumet’in yer alması bekleniyor. Kurtzman ve Lumet’in yaptıkları açıklamada, “Amerika’nın en kalıcı kahramanlarından birinin, Clarice Starling’in öyküsüne yirmi yıllık bir sessizliğin ardından ses vermeye karar verdik. Her ne kadar Clarice’in cesareti yolumuzu aydınlatsa da onun kişisel öyküsü hep karanlıkta kaldı. Bugün tam olarak ihtiyacımız olan öykü budur, Clarice’in mücadelesi, direnci ve zaferleri. Şimdi ve daima, Clarice’in zamanı,” cümleleri yer aldı. Yeni dizi, 1993 yılının Washington’ında, FBI ajanı Clarice Starling’in seri katil Hannibal Lecter ile Kuzuların Sessizliği’nde (The Silence of the Lambs, 1991) yaşadığı tecrübelerden sonra sahaya döndüğü, başka seri katillerin ve sapıkların peşine düştüğü bir zaman aralığını aktaracak.

Hannibal Lecter karakteri, Bryan Fuller’ın büyük beğeni kazanan ve 2015’te sona eren Hannibal dizisinde işlenmişti ve o sıralar Clarice Starling’in de öyküye dahil edileceğine dair söylentiler dolaşıyordu. Lifetime kanalı da 2012’de ortaya çıkan bir projeyle Clarice karakterine yer vereceğini duyurmuştu ancak bu proje hayata geçemedi. Dolayısıyla bu yeni CBS projesi, FBI ajanı Clarice Starling’i televizyonlarda ilk kez karşımıza çıkarıyor olacak. Beyazperdede ise Clarice Starling’i Kuzuların Sessizliği’nde bu rolle En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar kazanan Jodie Foster ve 2001 yapımı Hannibal filminde Julianne More canlandırmıştı.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.