Şu An Okunan
Marjane Satrapi’den Marie Curie Biyografisi

Marjane Satrapi’den Marie Curie Biyografisi

David Fincher imzalı Kayıp Kız (Gone Girl, 2014) ile yıldızı parlayan Rosamund Pike’ın başrolünde yer aldığı Radioactive dijital platform Amazon Prime’da seyirci karşısına çıkacak. Marjane Satrapi imzalı bu Marie Curie biyografisi, geçtiğimiz yıl Toronto Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapmıştı.

Radyum ve polonyum elementlerinin kâşifi ünlü bilim insanı Marie Curie’nin hikâyesine odaklanan Radioactive, o yıllarda bir kadın olarak bilim dünyasında yer edinmeye çalışmanın zorluklarını da gözler önüne seriyor. Yaşamı pahasına bilim için çalışmaya devam eden Curie’nin hikâyesinde Marie Curie olarak izlediğimiz Rosamund Pike’a Sam Riley, Anya-Taylor Joy ve Aneurin Barnard eşlik ediyor.  

Kendi ailesinin öyküsünden yola çıkarak İran Devrimi’ni anlattığı animasyon Persepolis (2007) ile tüm dünyada tanınan Marjane Satrapi’nin yönetmenliğini üstlendiği film 24 Temmuz’dan itibaren Amazon Prime Video üzerinden izlenebilecek.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.