Şu An Okunan
Mia Hansen-Løve’ın Yeni Filminden İlk Detaylar

Mia Hansen-Løve’ın Yeni Filminden İlk Detaylar

Güncel Fransız sinemasının önemli isimlerinden Mia Hansen-Løve’ın bir sonraki projesinden detaylar belli olmaya başladı. Çekimlerine gelecek yıl başlanacak filmin oyuncu kadrosunda Léa Seydoux ve Melvil Poupaud gibi isimler yer alıyor.

Bu yıl Cannes Film Festivali’nde yer alması beklenen fakat festivalin pandemi nedeniyle iptal edilmesinin ardından gösterime giremeyen Bergman Island’ın ne zaman seyirciyle buluşacağı belirsizliğini korurken Mia Hansen-Løve’ın bir sonraki projesinden de bazı detaylar açıklandı. Oyuncu kadrosunda Mavi En Sıcak Renktir (La vie d’Adèle, 2013) filmindeki performansıyla kariyeri yükselişe geçen Léa Seydoux ve Laurence Anyways (2012) filminden tanıdığımız Melvil Poupaud’nun yanı sıra Pascal Greggory ve Nicole Garcia gibi ünlü Fransız oyuncuları bir araya getirecek filmin adının ‘Un beau matin’ olacağı ve Arte France Cinéma tarafından destekleneceği duyuruldu. Yönetmenin sekizinci filmi olacak ‘Un beau matin’in çekimlerine 2021 yılının yazında başlanması bekleniyor.

Sinema kariyerine oyuncu ve ‘Cahiers du cinéma’ dergisinde film eleştirmeni olarak başlayan Hansen-Løve, yönetmen koltuğuna ilk kez 2008 yılında Tout est pardonné (2007) filmiyle oturmuştu. İkinci filmi Çocuklarımın Babası (Le père de mes enfants, 2009) Cannes Film Festivali’nde Belirli Bir Bakış bölümüne seçilen Hansen-Løve, ardından Elveda İlk Aşk (Un amour de jeunesse, 2011) ve Cennet (Eden, 2014) filmlerini çekmiş, Gelecek Günler (L’avenir, 2016) filmiyle 66. Berlin Film Festivali’nde en iyi yönetmen dalında Gümüş Ayı ödülü kazanmıştı. Yönetmenin önümüzdeki sene gösterime girmesi beklenen son filmi Bergman Island’ın yanı sıra, Fransa’da gösterimi yapılan bir önceki filmi Maya (2018) da ABD ve Türkiye gibi birçok ülkede henüz gösterime girmedi.

Kaynak: The Film Stage

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.