Şu An Okunan
Mia Hansen-Løve’ın Yeni Filmi ‘Un beau matin’in Çekimleri Tamamlandı

Mia Hansen-Løve’ın Yeni Filmi ‘Un beau matin’in Çekimleri Tamamlandı

Mia Hansen-Love

Léa Seydoux ve Melvil Poupaud’un başrolleri paylaştığı filmin çekimleri Paris’te tamamlandı. Önümüzdeki yıl izleyiciyle buluşması beklenen film, Türkiye’de MUBI etiketiyle gösterimde olacak.

Le père de mes enfants (2009), Elveda İlk Aşk (Un amour de jeunesse, 2011) ve Gelecek Günler (L’avenir, 2016) gibi filmleriyle güncel Fransız sinemasının önde gelen yönetmenlerinden birine dönüşen, Bergman Island (2021) ile de 74. Cannes Film Festivali’nde büyük ödül Altın Palmiye için yarışacak olan Mia Hansen-Løve’ın yeni filmi ‘Un beau matin’in çekimleri Paris’te tamamlandı.

Filmin lansmanı, 6 Temmuz’da kapılarını açacak Cannes Film Festivali öncesinde gerçekleştirilen, pek çok sinemacının yeni projelerini tanıtma, yapımcı ve dağıtımcı şirketlerle bir araya gelme imkânı bulduğu Marché du film’de yapıldı. ‘Un beau matin’in dünya genelindeki yayın hakları Barbet Schroeder ve Éric Rohmer’in 1962 yılında kurdukları ünlü Fransız yapım şirketi Les Films du Losange’a satılırken; filmin yapımcıları arasında yer alan MUBI ise Birleşik Krallık, İrlanda, Hindistan ve Türkiye’deki yayın haklarının sahibi oldu.

Lea Seydoux
Léa Seydoux

İlk duyurusu geçtiğimiz aylarda yapılan filmin başrollerinde Mavi En Sıcak Renktir’deki (La vie d’Adèle, 2013) performansıyla kariyeri yükselişe geçen Léa Seydoux ve Veda Vakti (Le temps qui reste, 2005) ile çıkış yapıp Laurence Anyways (2012) ile geniş kitleler nezdinde tanınırlık kazanan Melvil Poupaud yer alıyor. Filmde bu iki isme, Pascal Greggory ve Nicole Garcia gibi ünlü Fransız oyuncular eşlik ediyor.

Sekiz yaşındaki kızıyla birlikte Paris’te küçük bir dairede yaşayan ve nörodejeneratif hastalığıyla mücadele eden babasının tedavi sürecini idare etmeye çalışan genç bir kadını merkezine taşıyan ‘Un beau matin’, bu genç kadının eski bir arkadaşıyla yeniden karşılaşmasına ve aralarında gelişecek ilişkiye odaklanıyor. Les Films du Losange’ın satış müdürü Alice Lesort, Hansen-Løve’ın filmi hakkında “Sevdiklerinizin yaşlandığını ve hastalandığını görmek pek çok insanın yaşadığı ya da elbet yaşayacağı bir durum. Un beau matin, bu bireysel ama evrensel tecrübeyi anlatıyor” yorumunu yapıyor.”

Kaynak: Screen Daily

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.