Şu An Okunan
Nicole Kidman ve Javier Bardem, Aaron Sorkin’in Yeni Filminde Yer Alacak

Nicole Kidman ve Javier Bardem, Aaron Sorkin’in Yeni Filminde Yer Alacak

Akademi ödüllü Aaron Sorkin’in yönetmenliği ve senaristliği üstleneceği ‘Being Ricardos’, 1950’lerin popüler dizisi I Love Lucy’nin çekim sürecinde geçecek.

David Fincher’ın 2010 yapımı Sosyal Ağ (The Social Network, 2010) filminin senaryosuyla Oscar’a layık görülen ve Kazanma Sanatı (Moneyball, 2011), Steve Jobs (2015) gibi büyük beğeni toplayan filmlerin senaristliğini üstlenen Aaron Sorkin, en son Netflix yapımı Şikago Yedilisi’nin Yargılanması (The Trial of the Chicago 7, 2020) filmindeki yönetmenliğiyle iddialı Oscar adayları arasında yerini almıştı. Başarılı senarist son zamanlarda, 50’li yılların popüler dizisi I Love Lucy’nin başrol oyuncuları Lucillle Ball ile Desi Arnaz’ın ilişkisine odaklanacağı bir projeyle gündemde.

Aaron Sorkin

Sorkin’in senaristliği ve yönetmenliği üstleneceği filmde dizinin başrol oyuncuları Lucillle Ball ile Desi Arnaz’a hayat verecek olan Nicole Kidman ve Javier Bardem ile görüşmeler son aşamasında. Proje 2017 yılında Amazon tarafından alındığında Ball karakteri için yıldız oyuncu Cate Blanchett’la görüşülüyordu; ancak son gelişmeler filmde Blanchett yerine Kidman’ın rol alacağı yönünde. Kidman yakın zamanda HBO’nun mini dizisi The Undoing ve Netflix’in Ryan Murphy imzalı The Prom filmiyle verimli bir sezon geçirmiş; aynı zamanda Eggers’ın çekimlerini tamamladığı The Northman filminde de rol almıştı. Javier Bardem ise Denis Villeneuve’ün heyecanla beklenen Dune filmiyle izleyici karşısına tekrar çıkmaya hazırlanıyor. Bardem, çekimleri devam eden ‘The Little Mermaid’ ve ‘El buen patrón’ projelerinde de yer alıyor.

1951-1957 yıllarında yayınlanan I Love Lucy, altı sezonundan dördü boyunca ABD’nin en çok izlenen TV şovu olmuş ve CBS kanalının ikonik yapımlarından birine dönüşmüştü. Dizide Lucille Ball Lucy Ricardo’ya, Desi Arnaz ise Ricky Ricardo’ya hayat vermişti. Bir çete lideri olan Ricky Ricardo’nun eşi Lucy Ricardo’nun yıldız oyuncu olma hayallerini ve en yakın arkadaşıyla beraber içine düştüğü absürd durumları ele alan dizinin devam ettiği süreçte, Lucille Ball ve Desi Arnaz evliydi. ‘Being Ricardos’, dizinin bir haftalık çekim süresi boyunca ikilinin arasındaki ilişkiye odaklanacak. Filmin çekimlerine pandemi önlemleri elverdiği zaman, mümkün olan en kısa sürede başlanması planlanıyor.

Kaynak: IndieWire

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.