Şu An Okunan
Pedro Almodóvar ve Spike Lee, Akademi Film Müzesi’nin Küratörleri Arasında

Pedro Almodóvar ve Spike Lee, Akademi Film Müzesi’nin Küratörleri Arasında

Hazırlıkları sekiz yıldır süren ve Aralık 2020’de açılması planlanan Akademi Film Müzesi’nin sergilerine ilişkin yeni paylaşılan bilgiler…

Kısaca ‘Akademi’ olarak bilinen ve en çok Oscar ödülleriyle anılan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, hazırlıkları sekiz yıldır süren ve özellikle fonlaması bir hayli meşakkatli bir sürece dönüşen görkemli Film Müzesi’nin Aralık 2020’de açılacağını geçtiğimiz Şubat ayında duyurmuştu. Önceki gün ise, kimi sergilerin kürasyonunda usta sinemacılarla işbirliği yapılacağı açıklandı. Bu isimler arasında Spike Lee ve Pedro Almodóvar da bulunuyor. Joker’deki müzik çalışmasıyla Oscar kazanan Hildur Guðnadóttir ve Star Wars ile Indiana Jones serilerinin emektar ses tasarımcısı Ben Burtt de, Los Angeles’daki Akademi Film Müzesi’nin sergilerine katkı sağlayacak sinemacılardan birkaçı.

Müzenin direktörü Bill Kramer, hazırladıkları sergiler ve programların “sinemanın karmaşık ve büyüleyici dünyasını -sanatını, teknolojisini, tarihini ve sosyal etkisini” mümkün olduğunca çeşitli seslere yer vererek işleyeceğini söyledi. “Film yapımına dair bütünlüklü hikâyeler anlatacağız – övgü dolu, eğitici ve bazen de eleştirel ve rahatsız edici.” Sergilerinin Akademi’nin benzersiz koleksiyonları ve uzmanlığına dayanarak, küresel bir bakış sunacağını belirten Kramer, “Akademi Müzesi’nin açılışına çok zorlu bir dönemde hazırlandığımızın farkındayız. Her yerdeki herkes için daha parlak günleri iple çekiyoruz,” dedi.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.