Şu An Okunan
Saraybosna’da Ödüller Sahiplerini Buldu

Saraybosna’da Ödüller Sahiplerini Buldu

COVID-19 tedbirleri nedeniyle çevrimiçi olarak düzenlenen 26. Saraybosna Film Festivali’nde ödüller belli oldu. Kosovalı yönetmen Visar Morina’nın yeni filmi Exile büyük ödüle layık görülürken Zeynep Dilan Süren’in yönetmenliğini üstlendiği Büyük İstanbul Depresyonu da En İyi Öğrenci Filmi ödülünü kazandı.

Daha önce fiziki şartlarda gerçekleştirileceği açıklanmış olmasına rağmen başlamasına sekiz gün kala bölgedeki vaka sayılarının artış göstermesi nedeniyle çevrimiçi ortama taşınan 26. Saraybosna Film Festivali’nde ödüller dün yine çevrimiçi yapılan bir törenle sahiplerini buldu. Fransız yönetmen Michel Hazanavicius’un başkanlığını yaptığı jüri, En İyi Film ödülünü Kosovalı yönetmen Visar Morina’nın filmi Exile’a verdi. Yönetmenin ikinci uzun metrajı olan Exile, dünya prömiyerini Sundance’te yaptıktan sonra Berlin Film Festivali’nin Panaroma bölümünde gösterilmişti. Filmde Almanya’da yaşayan Kosovalı bir mühendisin yaşadığı kimlik krizi anlatılıyor.

Exile

Festivale bu yıl Türkiye’den katılan tek film olan Büyük İstanbul Depresyonu ise En İyi Öğrenci Filmi ödülünü kazandı. Zeynep Dilan Süren’in yazıp yönettiği, Nazlı Bulum’un yapımcılığını üstlendiği film, son olarak 39. İstanbul Film Festivali’nin ulusal kısa film yarışmasında gösterilmişti. Nazlı Bulum ve Kübra Balcan’ın başrollerini üstlendiği Büyük İstanbul Depresyonu, aynı evi paylaşan iki kadının yaşamından bir kesit sunuyor.

Ödül listesinin tamamına festivalin web sitesinden ulaşabilirsiniz.

*Açılış görseli: Büyük İstanbul Depresyonu

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.