Şu An Okunan
Succession dizisi ile Fincher’ın Oyun’u Arasında İlginç Benzerlik

Succession dizisi ile Fincher’ın Oyun’u Arasında İlginç Benzerlik

Bir Reddit kullanıcısının dikkati, HBO’nun son zamanlardaki en başarılı dizilerinden Succession’ın açılış jeneriği ile David Fincher’ın ilk filmlerinden Oyun’un açılış sekansı arasındaki benzerliği gözler önüne serdi.

Bu yıl üçüncü sezonu izleyiciyle buluşacak Succession medya patronu Logan Roy (Brian Cox) ile ailesinin hayatlarına odaklanıyor. Jesse Armstrong’un imzasını taşıyan dizi, ailenin öyküsünden hareketle para, iktidar ve ailevi değerler gibi temalar etrafında dolaşıyor. David Fincher’ın 1997 yapımı gerilim filmi Oyun (The Game) ise, başarılı iş adamı Nicholas Von Orton’ın (Michael Douglas) kardeşinden gelen bir doğum günü hediyesinin ardından kendini tehlikeli bir oyunun içinde bulmasını ve gerçeklik algısını yavaş yavaş yitirmesini anlatıyor.

Fazla bir ortak noktası olmayan bu iki projenin adlarının son günlerde birlikte anılmasının sebebi, birinin başlangıç jeneriğinin fena hâlde ötekinin açılış sekansını anımsatması. Reddit platformundaki bir kullanıcının dikkat çektiği üzere, her ikisinde de ailenin geçmişi amatör ev videolarını andıran grenli görüntüler üzerinden aktarılıyor. Dahası, Oyun’da intihar etmiş babanın açılış sekansının ilerleyen bölümlerinde görüntülerden silinmesini andırır biçimde, Succession’ın jeneriğinde de Roy ailesindeki anne-baba görüntülerden çıkarılıyor. Dizide bu yönteme, ebeveynler ile çocuklar arasındaki kopukluğa işaret etmek amacıyla başvuruluyor.

Succession’ın açılış jeneriğini ve Oyun’un açılış sekansını aşağıdaki linklerden izleyebilirsiniz.

 

 

Kaynak: IndieWire

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.