Şu An Okunan
“Taylor Swift Bitmedi Partisi”

“Taylor Swift Bitmedi Partisi”

Birkaç yıl önce “Taylor Swift Bitti Partisi” hashtag’iyle sosyal medyada neredeyse linç edilen müzik süperstarı, prömiyerini Sundance’te yapan Netflix belgeseli Miss Americana’da içini döküyor.

14 yaşından bu yana medyanın ve milyonların bakışları altında yaşayan müzik süperstarı Taylor Swift’in yaşamına içeriden bir bakış sunan Miss Americana, 23 Ocak’ta Sundance Film Festivali’nde dünya prömiyerini yaptı. On Grammy’si ve sayısız başka ödülü bulunan, dünyanın en çok albüm satan müzisyenleri arasında yer alan Swift, 2016’da sosyal medyada “Taylor Swift Bitti Partisi” (“Taylor Swift is Over Party”) hashtag’iyle neredeyse linç edilmişti. Üç yıldır hiçbir medya mensubuyla görüşme yapmayan yıldız, Miss Americana’da yönetmen Lana Wilson’a içini döküyor. Swift sinema seyircisinin karşısına son olarak Cats’in (2019) başlıca karakterlerinden Bombalurina olarak çıkmıştı.

Variety muhabiri Chris Willman’ın gözlemine bakılırsa, Sundance seyircisi filme önceleri fazla tepki göstermemiş olsa da, bilhassa Swift’in Trump’a kafa tuttuğu anları belgeleyen sahnelerde alkışlar kopmuş. Yayınlanan eleştirilere göre, Miss Americana belgesel sinema adına heyecan verici bir kapı açmasa da, Swift’in yeme bozukluğundan maruz kaldığı nefret kampanyalarına ve başkalarının onayına duyduğu derin ihtiyaçtan kurtulma çabasına kadar pek çok konuda içten açıklamaları ve Wilson’ın duygusal bağ kuran, dinamik yaklaşımıyla seyirciyi tavlamayı başarıyor. Miss Americana 31 Ocak’ta Netflix’te yayınlanacak.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.