Şu An Okunan
Jim Carrey’den Eski “İlham Perisi” Trump’a Veda

Jim Carrey’den Eski “İlham Perisi” Trump’a Veda

Bir süredir politik karikatürleriyle dünya liderlerini eleştiren ünlü komedyen, artık ilgisini Parazit gibi etkileyici eserlere vereceğini açıkladı.

Son olarak ailesiyle sorunlar yaşayan bir çocuk programı yıldızını canlandırdığı Kidding’le ekranlara dönüş yapan usta oyuncu Jim Carrey, bir süredir sosyal medya üzerinden paylaştığı karikatürleriyle de gündemde. Carrey, son dönemde özellikle Trump ve Putin gibi siyasi figürleri sert bir şekilde alaya aldığı provokatif karikatürlere imza atmıştı. Oyuncu aynı zamanda karikatürleri aracılığıyla cinsel istismara ve okullardaki silahli saldırılara karşı da tepkisini ortaya koymuştu. Ancak içindeki bu politik öfkeyi yeterince dışavurduğunu ve Trump’la daha fazla vakit kaybetmeyeceğini açıklayan oyuncu, Indiewire’a verdiği söyleşide 2020’den itibaren bu dönemi geride bıraktığını ve artık kendisine ilham veren eserlere odaklanacağını açıkladı. Bu sene izlediği Parazit (Gisaengchung), Uncut Gems ve Tavşan Jojo (Jojo Rabbit) gibi filmlerden çok etkilendiğini ve bu tür eserlerin kendisine umut verdiğini söyleyen Carrey, yeni yıla ise kendisini mango yerken resmettiği bir oto-portreyle girdi. Komedinin ustasını önümüzdeki dönemde Kidding’in ikinci sezonuyla tekrar ekranlarda görebileceğiz.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.