Şu An Okunan
The Queen’s Gambit Ekibi, Bir Nabokov Uyarlaması İçin Yeniden Bir Araya Geliyor

The Queen’s Gambit Ekibi, Bir Nabokov Uyarlaması İçin Yeniden Bir Araya Geliyor

Altın Küre Ödülleri

Dizinin yaratıcılarından Scott Frank, Nabokov’un ‘Karanlıkta Kahkaha’ romanını sinemaya uyarlamaya hazırlanıyor. Projede The Queen’s Gambit’in başrol oyuncusu Anya Taylor-Joy da yer alacak.

Dünya çapında büyük ilgi toplayan ve izlenme rekorları kıran Netflix dizisi The Queen’s Gambit’in bu denli başarılı olmasında Anya Taylor-Joy’un etkileyici performansının yanı sıra, senaryoyu Allan Scott ile birlikte kaleme alan Scott Frank’ın da payı büyük. Aşk ve Para (Out of Sight, 1998), Gözcü (The Look Out, 2007), Logan (2017) filmleri, mini dizi Godless (2017) gibi başarılı işleriyle tanınan Frank, dizinin başrol oyuncusu Anya Taylor-Joy ile bir Vladimir Nabokov uyarlaması projesine imza atmaya hazırlanıyor.

Katıldığı ‘The Watch’ podcast’inde Nabokov’un 1932 yılında yayımlanan ve Türkçe’ye ‘Karanlıkta Kahkaha’ olarak çevrilen romanını sinemaya uyarlayacağını açıklayan senarist, film noir türünde ve “film içinde film” şeklinde tasarlamayı planladığı projeden, “nahoş ve harika bir gerilim” olarak söz etti. Orta yaşlı sanat eleştirmeni Albert Albinus ile on yedi yaşındaki genç oyuncu ve model Margot Peters arasındaki ilişki ekseninde şekillenen roman, kendisinden yirmi beş yıl sonra yayımlanacak ‘Lolita’yı tema olarak hazırlıyordu.

Stanley Kubrick tarafından yönetilen 1962 yapımı Lolita’nın senaryosu bizzat Nabokov tarafından şekillendirilmiş, Nabokov bu girişimiyle En İyi Uyarlama Senaryo Oscar’ına aday gösterilmişti. O günden bu yana senaryolaştırma etabında kayda değer bir başarı yakalanamayan Nabokov külliyatında Scott Frank’ın kaleminin ve Anya Taylor-Joy’un performansının nasıl yer edineceği şimdiden merak konusu. 

Kaynak: Vulture

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.