Şu An Okunan
Vice Magazine Ünlülere Sormuş: “COVID-19 testinizi nasıl yaptırdınız?”

Vice Magazine Ünlülere Sormuş: “COVID-19 testinizi nasıl yaptırdınız?”

Tom Hanks ve Idris Elba gibi testinin pozitif çıktığını duyuran Hollywood oyuncularından yanıt almaya çalışan dergi, ‘gizem’i çözememiş… 

COVID-19’un ünlü, güçlü & zengin olanlara da bulaşabileceğinin idrak edilmesinde etkili olan ilk haberlerden biri, Tom Hanks ve eşi Rita Wilson’ın da virüsü kaptıklarının duyulması olmuştu. Pop sinemasında daima ‘Amerikan değerlerinin güleryüzü’nü temsil etmiş olan Hanks’in dahi “karantinada”  olduğunu belirtmesi, Corona’nın ‘yaygın’ bir gerçekliğe dönüşeceğinin de habercisi gibiydi. New York Times’a göre ünlüler “virüsün bir yüzü olmasına” katkıda bulundu. Demek ‘ünlüler de aynı bizim gibi’ydi…

Gelgelelim, geçtiğimiz haftalar gösterdi ki, COVID-19 testini nasıl yaptıracağını tespit etmek de, yaptırmak da hiç kolay değil ve ABD de dahil çoğu ülkede, sağlık hizmetlerine ulaşmak çok zor iş. Hastalığın semptomlarını gösteren birçok insan test olamazken, kimi organizasyonlar tüm çalışanlarının ‘test edilip onaylandığını’ açıkladı. Geçtiğimiz Cuma günü ise Reuters, kalabalık bir New Yorklu zenginler grubunun sadece üyelik sistemiyle çalışan, ‘eve teslim’ tıbbi hizmetlerden yararlanarak testini yaptırdığını haber yaptı. Ünlülerin güvenli sığınaklarından John Lennon’ın ‘Imagine’ını söyleyerek, krizin geçmesini daha kötü koşullarda bekleyen vatandaşın moralini yükseltme çabaları ise beklenen sempatiyi yaratmadı.

Ünlüler testlerini nasıl yaptırmış?.. Cevabın aşağı yukarı neye tekabül ettiğini herkes biliyor elbette ama, Vice Magazine tipik ‘muzip’ üslubuyla ‘merak etmiş’ ve sinemacılardan NBA oyuncularına ve müzisyenlere, ‘pozitif’ çıktığını duyuran şöhretli isimlere sormuş, testlere nasıl ulaştıklarını. Sinema camiasından sadece akrtis Olga Kurylenko cevap verirken (“Nerde mi yaptırdım? Ateşim 39’u geçince ambulansla götürüldüğüm hastanede”), Tom Hanks, Rita Wilson, Idris Elba (The Wire), Rachel Matthews (Frozen II), Daniel Dae Kim (Hellboy) ile Kristofer Hivju’dan (Game of Thrones) yanıt gelmemiş.

Kaynak: Vice

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.