Şu An Okunan
Xavier Dolan’dan TV Dizisi

Xavier Dolan’dan TV Dizisi

Xavier Dolan ilk TV dizisini yazıp yönetmek üzere kolları sıvadı.

Annemi Öldürdüm (J’ai Tué Ma Mère, 2009), Laurence Anyways (2012) ve Mommy (2014) gibi filmleriyle genç yaşına rağmen etkileyici bir kariyer inşa eden Kanadalı yönetmen Xavier Dolan, bir TV dizisi çekmeye hazırlanıyor. Kanadalı oyun yazarı Michel Marc Bouchard’ın ‘La Nuit où Laurier Gaudreault s’est Reveille’ adlı oyunundan uyarlanacak dizinin senaryosunu da Dolan kaleme alacak. Bouchard’ın oyunu, ölüm kavramını inceleyen bir bilim dalı olan tanatoloji alanında çalışan Mirielle adlı bir kadının, annesini mumyaladıktan sonra yaşadığı gizemli olayları konu alıyor.

Önceki filmlerinden Tom Çiftlikte’de (Tom à la Ferme, 2013) de bir Bouchard uyarlamasına imza atan Dolan’ın bu ilk TV dizisinin ne zaman çekileceği ya da hangi platformda izleyiciyle buluşacağı gibi konular henüz belirsizliğini koruyor. Ancak Dolan’ın üretkenliği ve popülaritesi göz önünde bulundurulursa, böyle bir yapımın Amazon ve Netflix gibi büyük platformların ilgisini çekebileceğini öngörmek zor değil.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.