Şu An Okunan
İşçi Filmleri Festivali Haziran Direnişini Selamlıyor

İşçi Filmleri Festivali Haziran Direnişini Selamlıyor

9. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali 1-8 Mayıs tarihleri arasında izleyicilerle buluşuyor. İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır’da eş zamanlı olarak gerçekleşecek festivalde bu yıl “Her Yer Festival Her Yer Direniş” teması ile 17 farklı ülkeden toplam 79 film gösterilecek.

Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından, emekçilerin yaşamlarını ve mücadele deneyimlerini izleyicilerle buluşturmayı ve ülkemizde işçi filmi üretimini özendirmeyi amaçlayan festival, DİSK / Sine-Sen, DİSK / DEV SAGLIK-İş, DİSK / Birleşik Metal-İş, DİSK/Genel-iş, DİSK/Basın-iş, Türk-İş / Petrol-İş, Türk-iş / Tek Gıda-İş, Türk-iş / Kristal-İş, KESK / SES, TTB  Halkevleri, Sendika.Org, ÇapulTV tarafından düzenleniyor.

Gösterimler Ücretsiz
9. Uluslararası  İşçi Filmleri Festivali 4 şehirdeki gösterimlerden sonra, ilerleyen günlerde birçok kenti kapsayan ve yıl boyu sürecek uzun bir yolculuğa çıkacak. Her yıl olduğu gibi tüm gösterimler bu sene de ücretsiz olacak.

2 Mayıs günü Şişli Kent Sineması’nda düzenlenecek açılış gecesini Şenay Gürler sunacak. Direnişin müziklerini yapan Praksis’in ezgilerinin eşlik edeceği gecede her yıl olduğu gibi bir set işçisine plaket verilecek.

Festival Programı
Festivalde, 54’ü Türkiye’den toplam 79 adet uzun ve kısa metrajlı kurmaca ve belgesel film izleyicilerle buluşacak. Festival ekibi, Gezi ve Haziran Direnişi üzerine çekilmiş 15 film ile, direnişi hatırlamak ve hatırlatmak amacında: Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek , Ben Bir Slogan Buldum: Annem Benim Yanımda, Gezi’nin Ritmi, Direnen Sevgi, Ali: Düşlerinde Özgür Dünya, Leviathan’la Yaşamak, Tornistan, Çapulcu Zamanlar, Resist, Ağaçlarla Başladı: Gezi Parkı’nda İsyan, Anne, Çünkü Ben Bu Parkı Seviyorum, Witnessing gezi, İstanbul Rising ve Fatih Pınar kısalarından oluşan Kısaca Haziran Direnişi gibi yapımlarla Haziran direnişinin perdedeki yansıması İşçi Filmleri Festivali’nde.

Senegalli usta yönetmen Ousman Sembene’nin kadın sünneti üzerine direnen Afrikalı kadınların mücadelesini anlattığı Moolaadé ve festivalde Tuncel Kurtiz anısına gösterilecek olan, Erden Kıral filmi Kanal da bu seneki programın dikkat çekenlerinden.

Türkiye sinemasının son dönem örneklerinden Zerre, Küf, Araf ve Kelebeğin Rüyası da programın güçlü bölümlerinden birini oluşturuyor.

Festival gösterimleri 4 ilde aşağıdaki salonlarda gerçekleştirilecek
İstanbul’da; Fransız Kültür Merkezi, Yeşilçam Sineması, İstanbul Halkevi, Aynalı Geçit Sinema Salonu, Barış Manço Kültür Merkezi, Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Don Kişot Sosyal Merkezi, Kadıköy Halkevi.

Ankara’da; Büyülü Fener Sinemasında, Jeoloji Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, Roksan Açık hava, Mamak Açık Hava sineması.

İzmir’de; Fransız Kültür Merkezi, Konak Halkevi , Mimarlar Odası Alsancak, Bornova Salonları  Uğur Mumcu Kültür Merkezi, Ayfer Feray Açık Hava, Mevlana Toplum Kültür Merkezi.

Diyarbakır’da ise; Cegerxwin Gençlik Kültür ve Sanat Merkezi sinema salonu, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı sinema salonu, Diyarbakır Evi, SülükIü Han, Sol Mekan.

Festival kapsamında Ankara’da emek ve iletişim üzerine düşünen, çalışan ve siyaset üreten akademisyenler ve eylemciler 3-4 Mayıs tarihleri arasında 5. Uluslararası İşçi ve İletişim Konferansı’nda bir araya gelecek.

Web: www.iff.org.tr

E-posta: [email protected]

Twitter:  ‪@iscifilmfest

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.