Şu An Okunan
Başka Sinema’dan Evde Festival

Başka Sinema’dan Evde Festival

Mogul Mowgli

‘Evde Festival’ projesiyle Başka Sinema, vizyonda seyirciyle buluşma fırsatı yakalayamayan güncel yapımları sinemaseverlerle buluşturmayı hedefliyor.

Başka Sinema’nın bu ay başlattığı Evde Festival kapsamında her ay farklı bir başlık altında, festivallerde dikkatleri üzerine çekmiş olsa da vizyonda kendine yer bulamayan yapımlardan oluşan yaklaşık on filmlik bir seçki çevrimiçi izlemeye açılacak. Sinemaseverler, tek tek seçerek ya da topluca alabilecekleri bu filmlerle bir bakıma her ay kendi festivallerini düzenlemiş olacaklar. Böylece Başka Sinema’nın gösterim yapmadığı şehirlerdeki izleyiciler de dünya festivallerinden ödüllerle dönmüş filmleri evlerinde seyretme şansına erişecek.

Çarkıfelek

Evde Festival’in ‘11 Günde Devr-i Âlem’ temalı Mart seçkisinin dikkat çeken yapımlarından bazıları şöyle: Dört dalda Oscar’a aday gösterilen Drive My Car’ın yönetmeni Ryusuke Hamaguchi’nin bir önceki filmi Çarkıfelek (Gûzen to Sôzô, 2021), Paul Schrader’ın başrolü Oscar Isaac’e emanet ettiği Kumarbaz (The Card Counter, 2021), Berlin Film Festivali’nde Denes Nagy’e En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazandıran Doğal Işık (Natural Light, 2020), Berlin Film Festivali’nde Gümüş Ayı kazanan ve çokça tartışma yaratan DAU. Natasha (2020), başrollerini Matthew Goode ve Keira Knightley’nin paylaştığı Sessiz Gece (Silent Night), Riz Ahmed’in Pakistan asıllı bir rapçiyi canlandırdığı Mogul Mowgli (2020), Leonard Cohen şarkılarıyla bezenmiş Zamparanın Ölümü (Death of a Ladies’ Man, 2020) ve dünya prömiyerini geçtiğimiz yıl Cannes’da yapan Joachim Lafosse imzalı Huzursuz (Les Intranquilles, 2021).

Evde Festival kapsamında bu ayın filmlerine 18 Mart Cuma akşamı saat 19:30’dan itibaren festival.baskasinema.com adresinden ulaşılabilecek. İzleyiciler seçtikleri filmleri tek tek, beşli paketler hâlinde ya da tüm filmleri içeren bir paket şeklinde satın alabilecek. Ayrıntılı bilgiyi Başka Sinema’nın internet sitesi üzerinden edinmek mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.