Şu An Okunan
Adam Driver, ‘Yankee Comandante’yi Canlandıracak

Adam Driver, ‘Yankee Comandante’yi Canlandıracak

Midnight Special

Küba Devrimi’nin tartışmalı figürü William Alexander Morgan’ın öyküsünü anlatacak film, yönetmen Jeff Nichols ve aktör Adam Driver’ın Midnight Special’dan sonraki ikinci işbirliği.

Adam Driver ve Jeff Nichols, 2016 yapımı bilim kurgu Midnight Special’dan sonra Yankee Comandante isimli yeni bir proje için bir kez daha bir araya geliyor. Film, 2012’de The New Yorker’da yayımlanan ve bir Küba Devrimi öyküsü anlatan aynı isimli makaleye dayanıyor. David Grann’in yazdığı ve yayımlandığı dönemde George Clooney’nin perdeye taşımak için girişimde bulunduğu makaleyi, Nichols’ın kendisi senaryolaştırıyor.

Driver filmde, Küba Devrimi’nde savaşan bir avuç Amerikan vatandaşından biri olan William Alexander Morgan’ı canlandıracak. 1957’de Küba’ya giden Morgan, dönemin diktatörü Fulgencio Batista’yı deviren silahlı güçlere katkıda bulunmuş, devrim sonrasında ise anti-komünist faaliyetleri sebebiyle Fidel Castro ile ters düşerek infaz edilmişti (1961).

Yankee Comandante’nin çekimlerinin 2021’de başlaması bekleniyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.