Şu An Okunan
Altın Portakal’da Belgesel ve Kısa Yarışma Filmleri Açıklandı

Altın Portakal’da Belgesel ve Kısa Yarışma Filmleri Açıklandı

Bu yıl 3-10 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yarışacak kısa ve belgesel filmler belli oldu. Ödüller, 10 Ekim akşamı düzenlenecek kapanış töreninde dağıtılacak. 

Daha önce tartışmalı bir şekilde festivalin programından çıkarılan ancak geçtiğimiz yıl Altın Portakal’a geri dönen ulusal yarışmalar arasında yer alan kısa ve belgesel film yarışmalarının bu yılki finalistleri belli oldu. 12 kısa, 10 belgesel filmin Türkiye’de ilk gösteriminin yapılacağı festivalde iki yarışmada da En İyi Film ve Jüri Özel Ödülü dağıtılacak.

Festivalin belgesel yarışmasında Zeynep Dadak’ın Ah Gözel İstanbul, Pervin Metin Candan’ın Bir ‘Sinema Paradiso’ Hikayesi, Stella Sema Yeşiltaç’ın Eğer Ruh Donarsa…, Metin Akdemir’in Hayalimdeki Sahneler, Deniz Tortum’un Maddenin Halleri, Serdar Kökçeoğlu’nun Mimaroğlu, Eytan İpeker’in Miss Holokost Survivor, Sidar İnan Erçelik’in Rüzgâr Tayı, Metin Avdaç’ın Tipi ve Selin Şenköken’in Yangın Yerinde Orkideler filmleri yer alacak

Mahsum Taşkın’ın Binbir Gece Masalları, Fehmi Öztürk’ün Bir Annenin Sonatı, Melik Kuru’nun Biz Bir Aileyiz, Emre Birişmen’in Buhar, Haydar Taştan’ın Cengiz, Can Deniz Atıcı’nın Kara Kutu, Esme Madra’nın Sarı, Siyam, Kanocular ve Ev Sahibi, Burcu Görgün Toptaş’ın Kırk Mum, Irmak Karasu’nun Mamaville, Ayris Alptekin’in Ondan Bahsetmiyorum, Malaz Usta’nın Sürgünde Bir Yıl ve Murat Uğurlu’nun Tapınak filmleri ise festivalin Ulusal Kısa Metraj Yarışması’nda yer alacak. 

antalyaff.com/tr

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.