Şu An Okunan
Antalya Film Forum’da Tüm Projeler Açıklandı

Antalya Film Forum’da Tüm Projeler Açıklandı

Antalya Altın Portakal Film Festivali bünyesinde gerçekleştirilen Antalya Film Forum’un Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platformu ve Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu projeleri belli oldu.  

4-6 Ekim tarihleri arasında sekizincisi düzenlenecek olan Antalya Film Forum’un Uzun Metraj Kurmaca ve Belgesel Work in Progress ile Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu’na seçilen projeler geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Son olarak Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platformu ve Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu adayları belli olan organizasyonun tüm projeleri açıklanmış oldu.  

Henüz proje aşamasında olan uzun metraj filmlerin desteklendiği Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platformu’na yapılan 67 başvuruyu Freddy Olsson, Ilaria Gomarasca ve Ramin Matin’den oluşan seçici kurul değerlendirdi. Seçilen sekiz proje şu şekilde sıralandı: Yönetmenliğini Sefa Öztürk’ün, yapımcılığını Ekin Çalışır’ın üstlendiği Gülüşün Ömre Bedel; yönetmenliği Murat Eroğlu’na, yapımcılığı Meral Balık’a ait olan Lodos’un Çocukları; yönetmenlik koltuğunda Onur Sefer’in oturduğu, Tilbe Cana İnan’ın ise yapımcı olarak yer aldığı Perşembe Gecesi Çok Karanlık; Ali Cabbar’ın yönetmenliğini ve yapımcılığını birlikte üstlendiği Tohum; yönetmenliği Doğu Yaşar Akal’a, yapımcılığı Ali Kaan Ege’ye ait olan Tussifed; Merve Kuş Mataracı’nın hem yönetmenliğini hem de yapımcılığını üstlendiği Üç Metre; yönetmenliği Kenan Korkmaz’a, yapımcılığı Neval Uysal’a ait olan Yağmurdan Sonra ve yönetmenliğini Sertaç Koyuncu’nun, yapımcılığını Diler Ercan’ın üstlendiği Yeryüzünden

Bu bölümde iki projeye toplam 60 bin TL değerinde para desteği sağlanacak. Projeler 30 bin TL değerinde TRT Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platformu Ödülü ve Film Standartları Post Prodüksiyon Ödülü için de yarışacak.  

Gülengül Altıntaş, Nurdan Sever ve Uygar Şirin’den oluşan seçici kurul, Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu’na başvuran dokuz projeden üçünde karar kıldı. Senaristliği, yönetmenliği ve yapımcılığı Halit Eke’ye ait olan Dünyamın Sonu; Zeynep Köprülü’nün yönetmenliğini üstlenip senaryosunu Selin Sevinç’le birlikte kaleme aldığı, yapımcılığı ise Utku Zeka’ya ait olan Suyun Yüzü ve senaryosunu Emel Dam’ın yazdığı, yönetmenliğini Ege Şirin’in, yapımcılığını ise Bahadır Alptekin’in üstlendiği Tufan Taşı ‘Özgürlüğe Uyanış’ bu bölümün adayları olarak belirlendi.

Çekimlerinin yarısından fazlası Antalya’da gerçekleştirilecek, son kurgusunda aynı oranda Antalya’dan sahnelere yer verecek ulusal uzun metraj bir filme destek sağlama amacıyla oluşturulan Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu’nda birinci gelen projeye 150 bin TL değerinde para ödülü verilecek. Aynı proje Fono Film’in verdiği Post Prodüksiyon Ödülü’nün de sahibi olacak.  

Antalya Film Forum’un tüm platformlarının jürileri ilerleyen günlerde belli olacak. Ödüller ise 6 Ekim’de düzenlenecek törenle sahiplerine teslim edilecek.  

antalyaff.com.tr 

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.