Şu An Okunan
Apichatpong Weerasethakul’dan Yeni Kısa Film

Apichatpong Weerasethakul’dan Yeni Kısa Film

Amcam Önceki Hayatlarını Hatırlıyor (Loong Boonmee raleuk chat, 2010) ile uluslararası çapta büyük başarıya imza atan Taylandlı yönetmen Apichatpong Weerasethakul, yeni uzun metraj filmiyle seyirci karşısına çıkmaya hazırlanırken çektiği kısa filmi çevrimiçi olarak yayınladı.

Bu yıl içerisinde festivallerde prömiyerini yapması planlanan ancak pandemiden ötürü pek çok film gibi 2021’e ertelenen yeni Weerasethakul filmi Memoria için meraklı bekleyiş sürüyor. Son yılların yükselen dağıtımcı şirketlerinden NEON’un haklarını satın aldığı ve Tilda Swinton’ın başrolünü üstlendiği filmin usta yönetmeninden bu sırada güzel ve kısa bir haber geldi.

Weerasethakul’un, Kanada merkezli The Polygon Gallery’nin ‘Third Realm’ sergisi için çektiği kısa film October Rumbles, galerinin YouTube hesabında yerini aldı. 12 Kasım’a kadar kanalda izlemeye açık kalacak olan meditatif filmi için şöyle diyor yönetmen: “Covid dönemi başladığında fiziksel teması, birisine sarılmayı özlüyordum ama yağmur gelince ve etrafımdaki yaşamı görünce, bunlara ihtiyacım olmadığını fark ettim.”

Kaynak: The Polygon

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.