Şu An Okunan
İkiz Tepeler’de Üç Gün

İkiz Tepeler’de Üç Gün

90’ların efsanevi dizilerinden David Lynch imzalı İkiz Tepeler hakkında hazırladığı çeşitli analiz ve video-makalelerle tanınan bir YouTuber, dizinin geçtiği bölgeye ziyaretinden yola çıkan kısa bir belgesel yayınladı.

Lynch’in günümüzde bile hâlâ pek çok sırrını koruyan, teoriler üzerinden hatırı sayılır bir hayran kitlesi yaratan ve 2017’de ekranlardaki yolculuğu (şimdilik) son bulan İkiz Tepeler (Twin Peaks), kazdıkça çoğalan hazine niteliğini koruyor. Üç sezon dizi ve bir uzun metraj filmi hafızalarımıza kazıyan Lynch ve yazar Mark Frost, küçük bir kasabada gelişen esrarengiz olayları öldürülen bir kadın ve kasabanın her biri şüpheli insanları üzerinden anlatıyordu.

Kendi özel festivali ve yıl içinde çeşitli hayran organizasyonları da olan dizi, hikayenin geçtiği Twin Peaks kasabasına her yıl yüzlerce turist toplamaya devam ediyor. YouTube’da dizi hakkında çözümleme videolarıyla tanınan Jeremiah Beaver’ın Seattle’daki gerçek İkiz Tepeler lokasyonunu üç gün boyunca kameraya alarak gezdiği ‘Three Days in Twin Peaks’ adlı videoysa Lynch’in mirasını tüm karakteristikleriyle gözler önüne seriyor.

Kahve delisi Ajan Cooper’ın her gün mutlaka uğradığı RR Diner’dan bölümlerin büyük bir kısmının geçtiği polis merkezine kadar, diziden sonra varlığını gerçekte de sürdürmüş olan yerleri gördüğümüz yarım saatlik turu Beaver, hayal gücündeki ve ayaklarının altındaki Twin Peaks arasındaki sınırların silikleştiği bir gezi olarak tanımlıyor.



Kaynak: Open Culture

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.