Şu An Okunan
Big Little Lies’a ‘Yönetmenin Olmayan’ Kurgu

Big Little Lies’a ‘Yönetmenin Olmayan’ Kurgu

HBO’nun popüler dizisi, ikinci sezonunda kanal yönetiminin kurgu sürecini yönetmen Andrea Arnold’dan habersiz ve ek sahnelerle yürütmesiyle gündemde.

HBO tarafından mini-dizi olarak planlanan, ancak büyük hayran kitlesi edinmesiyle beraber uzun soluklu dizi projesi haline getirilen Big Little Lies, olay örgüsü ve üçüncü sezonuna dair soru işaretleriyle gündemdeydi. Bugünlerde ise dizi, yönetmen Andrea Arnold’un kurgu sürecinden uzaklaştırılmasıyla konuşuluyor.

HBO, ilk sezonun yönetmeni Jean-Marc Vallee’nin dizinin devamı için hevesli olmaması üzerine, Big Little Lies için başarılı yönetmen Andrea Arnold ile anlaşmıştı. Kamera arkasına geçen Arnold ikinci sezon çekimlerini tamamlayıp kurgu sürecine başlamış, ancak kurgu ne HBO ne de dizinin eski yönetmeni Vallee tarafından beğenilmemişti. Bunun üzerine Arnold’dan habersiz olarak girilen kurgu süreci ve eklenen sahneler, 17 günlük ilave çekimleri beraberinde getirmişti. İkinci sezon bölümlerinin önceki sezona kıyasla 10 dakika kısa olması ve kurgudaki “tuhaf” boşluklar izleyicilerin gözünden kaçmamış, Arnold’a yapılan bu haksızlık #ReleaseTheArnoldCut (Arnold’un kurgusunu yayınlayın) hashtag’iyle sosyal medyaya taşınmıştı.

Dizinin başrollerini üstlenen ve yapımcılar arasında yer alan Nicole Kidman ile Reese Witherspoon ise konuya değinmeden, sosyal medyada dizinin yeni sezonuna dair paylaşımlarda bulunmaya devam etmişlerdi. Andrea Arnold sessizliğini korurken, HBO şu açıklamada bulundu: “Andrea Arnold’un olmadığı bir ikinci sezon düşünülemezdi. Biz ve yapımcılarımız, onun çalışmasıyla son derece gurur duyuyoruz. Her televizyon projesinde olduğu gibi, yürütücü yapımcılar dizi üzerinde işbirliği içinde çalışıyor ve son sözü projenin kendisinin söylediğine inanıyoruz.”

American Honey (2016), Akvaryum (Fish Tank, 2009) gibi filmleriyle günümüz sinemasının en heyecan verici isimlerinden biri olan Arnold’un yaratıcı karar aşamasından uzaklaştırılması, bir kez daha TV yapımlarında auteur’lerin ne kadar söz sahibi olabileceği sorusunu tartışmaya açtı.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.