Şu An Okunan
Cüneyt Cebenoyan Anısına Filmler Sinematek’te

Cüneyt Cebenoyan Anısına Filmler Sinematek’te

2019’da aramızdan ayrılan sinema yazarı Cüneyt Cebenoyan, kendisine ithaf edilen filmlerden bir seçkiyle Sinematek/Sinema Evi’nde hatırlanacak. 30 Eylül’de yapılacak gösterimlere katılım ücretsiz.

3 Ağustos 2019’da Konya’nın Seydişehir ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu 59 yaşındayken hayatını kaybeden sinema ve müzik yazarı, radyo programcısı Cüneyt Cebenoyan, Sinematek/Sinema Evi‘nin hazırladığı özel programla anılıyor. Cebenoyan’ın anısını yaşatmak adına düzenlenen etkinlikte ona ithaf edilen üç film yer alıyor. Seçki kapsamında Antalya Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’nü, İstanbul Film Festivali’nde de En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödüllerini kazanan Fikret Reyhan imzalı Çatlak (2020), Tayfun Pirselimoğlu’na hem Antalya hem de İstanbul film festivallerinde En İyi Yönetmen ödülü kazandıran Kerr (2021) ve Altın Koza’da İzleyici Ödülü’nü kazanan Çiğdem Sezgin imzalı Suna (2022) filmleri gösterilecek. Gösterimler sonrasında yönetmenlerin ve Cebenoyan’ın dostlarının katılacağı bir sohbet de düzenlenecek. 30 Eylül Cumartesi günü Sinematek’in 158 kişilik salonunda yapılacak gösterimlerde koltuklar numarasız olup katılım ise ücretsiz.

Bununla birlikte Cüneyt Cebenoyan’ın 2014-2016 yıllarında Açık Radyo’da yaptığı Erguvani İstimbot adlı program aynı adla kitaplaştırıldı. Cebenoyan’ın her hafta farklı bir konukla bir film üzerine sohbet ettiği program Pazartesi günleri saat 11:00’de yayınlanıyordu. Program kayıtlarından derlenen ve Doğan Kitap etiketiyle yayımlanan ‘Erguvani İstimbot’ kitabının telif gelirleri Cüneyt Cebenoyan Çocuk ve Sinema Buluşmaları’nda kullanılmak üzere Bütün Çocuklar Bizim Derneği’ne bağışlanacak. Ayrıca programın bölümlerinde bahsi geçen filmlerden dokuzunu bir araya getiren ‘Erguvani İstimbot: Bir Cüneyt Cebenoyan Seçkisi’ MUBI Türkiye’de yayında.

Cüneyt Cebenoyan anısına düzenlenen programın detaylarına Sinematek/Sinema Evi’nin internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor. ‘Erguvani İstimbot’ kitabıyla ilgili detaylı bilgi edinmek için Doğan Kitap’ın internet sitesi ziyaret edilebilir.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.