Şu An Okunan
Dario Argento’nun Yeni Filminin Müziklerini Daft Punk Hazırlıyor

Dario Argento’nun Yeni Filminin Müziklerini Daft Punk Hazırlıyor

Black Glasses ile suç türüne geri dönmeye hazırlanan Argento’nun büyük hayranı olan Daft Punk ikilisi, filmin müziklerini üstlenmeyi bizzat teklif etmiş.

‘Maestro’ Dario Argento, Repubblica sitesine verdiği röportajda, yeni filmi Black Glasses’in (Occhiali Neri) soundtrack çalışmasını, elektronik müzik ikilisi Daft Punk’a teslim ettiğini açıkladı.

Son dönemindeki filmleriyle hayal kırıklığı yaşatan Argento, 2012 yapımı Dracula 3D’nin ardından sessizliğe gömülmüştü. Keza Daft Punk’tan da, 2013 yılında çıkardıkları (Grammy’yi kucaklayan) ‘Random Access Memories’den bu yana yeni bir albüm gelmemişti. İki efsanevi ismin aynı dönemde sessizliğini bozması ve işbirliğine gitmesi son derece keyifli bir ayrıntı. Argento, ‘Repubblica’ya verdiği demeçte “Fransız arkadaşlarımdan yeni bir film çektiğimi duydular ve ‘Seninle çalışmak istiyoruz’ dediler” diyor, “Onlar benim hayranım. Tüm sinemama hâkimler.”

Argento’nun açıklamalarına göre ikili şu an proje için demolar hazırlıyor ve yakın gelecekte demoları yönetmene göndermeyi planlıyor. Yönetmen ortak çalışabilmek için, koşulların güvenli hale gelmesinin ardından ikilinin İtalya’ya seyahat etmesini bekliyor. Black Glasses’in senaryosunu yönetmenin bugüne kadarki en ilginç senaryolarından biri olarak tanımlayan Daft Punk, en son 2010 yapımı Tron: Legacy’nin film müziklerini bestelemişti.

Senaryosunu Franco Ferrini ile birlikte kaleme aldığı ve başrolünde kızı Asia Argento’nun yer alacağı Black Glasses için Argento, “Benim suç filmlerine geri dönüşüm olacak,” diyor: “Çinli bir anne ile çocuğun Roma’da geçen macerası ekseninde şekillenecek. İkinci kısımda olaylar, Lazio’nun gür ve kayalık kırsalına götürecek onları. Toscana vadilerinin tatlılığından farklı tabii, ama benim için güzel.”

 

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.