Şu An Okunan
En Sevilen Bond: Sean Connery

En Sevilen Bond: Sean Connery

Sinema tarihinin en meşhur ve en uzun soluklu karakterlerinden James Bond için yapılan bir anketin sonucunda, Bond’u canlandıran oyuncular arasından en çok sevilen isim Sean Connery oldu. Bu rolü beyazperdede ilk kez canlandıran aktör unvanını da taşıyan Connery, toplam yedi Bond filminde 007 olarak boy göstermişti.

Neredeyse 60 yıldır anaakım sinemanın en sevilen ve en çok konuşulan karakterlerinden olmayı sürdüren James Bond karakteriyle ilgili artık klişeleşmiş soru, en iyi Bond’un kim olduğudur. Bilhassa Britanya açısından ulusal bir figür de olan Bond hakkındaki bu tartışmaya son vermek isteyen İngiliz ‘Radio Times’ dergisi düzenlediği bir anketle okurlarına, en sevdikleri Bond’un hangi aktör tarafından canlandırıldığını sordu. Anketin ilk turunda oyların yüzde 56’sını alan Sean Connery, birinci olurken, anketin ikincisi Timothy Dalton oldu. En Sevilen üçüncü Bond olarak ise Pierce Brosnan seçilirken hâlihazırda karaktere hayat veren Daniel Craig ilk üçe giremedi.

Ian Fleming’in roman serisinden uyarlanan 007 karakterini, ilk beyazperde versiyonu Dr. No’dan (1962) itibaren canlandıran İskoç aktör Sean Connery, toplamda yedi Bond filminde oynamış ve karakterin temel özelliklerinin yerleşmesinde oldukça etkili olmuştu. Rolü yalnızca iki kez canlandırmış olan Timothy Dalton’dan bayrağı devralan Pierce Brosnan ise dört 007 filminde rol almıştı.

No Time to Die

Casino Royale’den (2006) bu yana Bond karakterini canlandıran Daniel Craig’in son kez James Bond olarak sahne alacağı Ölmek İçin Zaman Yok‘un (No Time To Die, 2020) Nisan 2020 olarak açıklanan vizyon tarihi, pandemi şartlarına bağlı olarak Kasım ayına ertelenmişti. Filmin bu tarihte vizyona girip giremeyeceği gibi, Craig’den sonra bayrağı kimin devralacağı da belirsizliğini koruyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.