Şu An Okunan
Fleabag’in Sahne Şovu Yardım Namına Online

Fleabag’in Sahne Şovu Yardım Namına Online

Dizinin tek kişilik sahne gösterisinin video kaydı, sağlık hizmetlerini ve tiyatro çalışanlarını desteklemek için online erişime açıldı.

Phoebe Waller-Bridge’in çok sevilen komedi dizisi Fleabag’in (2016-2019) sahne versiyonu, sağlık hizmetleri ve COVID-19 karantinasından ekonomik olarak olumsuz etkilenen serbest tiyatro çalışanları için bağış toplamak üzere Amazon’da ve Soho Tiyatrosu’nun online platformu On Demand’de yayınlanacak.

Waller-Bridge’in 2019’da Londra’daki Wyndham Tiyatrosu’nda sahneye koyduğu tek kişilik performansın video kaydı 10 Nisan’dan itibaren 48 saatlik bir süre için Amazon’un ABD ve İngiltere’deki üyelerince 5 dolar karşılığında indirilebilir olacak. Soho Tiyatrosu’nun On Demand platformunda İngiltere ve İrlanda’daki izleyiciler için 6 Nisan’dan beri erişime açık olan performans, 10 Nisan’dan itibaren de Avustralya, Yeni Zelanda ve Kanada’daki izleyiciler tarafından aynı sayfada izlenebilecek.

Türkiye’yi maalesef kapsamayan kampanyanın tüm geliri, İngiltere’deki farklı yardım kuruluşlarına ve İngiliz tiyatrosunun serbest çalışanlarını desteklemek adına yeni kurulan Fleabag Destek Fonu’na aktarılacak.

“Şimdi Fleabag’le yatağa girin!”

Waller-Bridge, kampanyayla ilgili “Umarım bu filme alınmış ‘Fleabag’ performansı, bu izole zamanlarda küçük bir teatral eğlence sunarken, yardım amaçlı para toplanmasına yardımcı olur,” dedi. “Tüm partnerlerimize ve telif ücretlerinden feragat eden yaratıcı ekibe teşekkürler. Toplanan tüm gelir, toplumumuzda bizler için ön saflarda mücadele edenleri ve tiyatro cemiyeti dahil, kriz yüzünden finansal anlamda yıkıma uğrayanları destekleyecek. Bağışta bulunacaklara, peşinen teşekkür ediyorum. Şimdi Fleabag’le yatağa girin! Hayırseverlik namına!”

Fleabag Edinburgh Fringe festivalinde tek kişilik bir sahne gösterisi olarak başlamış ve 2016’da bol ödüllü bir BBC / Amazon dizisine dönüşerek iki sezon boyunca yayınlanmıştı. Waller-Bridge tiyatro prodüksiyonunu 2019’da Vicky Jones yönetiminde tekrar hayata geçirdi ve Wyndham Tiyatrosu ile Off Broadway’de sahnelenen performans kapalı gişe oynadı.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.