Şu An Okunan
George Miller Yeni Filminin Çekimlerine Başladı

George Miller Yeni Filminin Çekimlerine Başladı

Son olarak 2015 yılında Mad Max: Fury Road ile izleyici karşısına çıkan George Miller, iki yıl önce duyurduğu projesi ‘Three Thousand Years of Longing’in çekimlerine başladı. Film, Tilda Swinton ve Idris Elba’nın yanı sıra Oscar ödüllü görüntü yönetmeni John Seale’ın da imzasını taşıyacak.

Bilhassa Mad Max serisinin yaratıcısı olarak tanınan yönetmen George Miller, yeni filmi ‘Three Thousand Years of Longing’ için sete çıktığını duyurdu. Pandemi nedeniyle takvimi ve haritasında değişikliğe gidilen filmin çekimlerinin normal şartlarda Mart ayında, aralarında Sydney, Londra ve İstanbul’un da yer aldığı birkaç farklı lokasyonda yapılması planlanıyordu. Ancak alınan yeni karar doğrultusunda Miller projesinin bütün prodüksiyonunu Avustralya’da tamamlayacak.

Başrollerini Tilda Swinton ile Idris Elba’nın paylaştığı ‘Three Thousand Years of Longing’ aynı zamanda yönetmenin Mad Max: Fury Road’da birlikte çalıştığı birçok ismi de yeniden bir araya getiriyor. İngiliz Hasta’yla (The English Patient, 1996) En İyi Görüntü Yönetimi dalında Oscar’ı bulunan John Seale’ın yanı sıra Mad Max: Fury Road ile kendi alanlarında Oscar ödüllerinin sahibi olan kurgucu Margaret Sixel, saç ve makyaj tasarımcısı Lesley Vanderwalt ve prodüksiyon tasarımcısı Lisa Thompson gibi isimler de George Miller’ın yeni filminde yer alacak.

Üç bin yıla uzanan bir aşk hikâyesini beyazperdeye yansıtacak Miller, daha önce film için ‘anti-Mad Max’ benzetmesini kullanmış, bazı aksiyon sahnelerine rağmen filmin daha içe dönük ve diyaloglar üzerinden ilerleyen bir anlatısının olacağını açıklamıştı.

‘Three Thousand Years of Longing’in önümüzdeki yılın sonbahar aylarında gösterimde olması bekleniyor.

Kaynak: Deadline

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.