Şu An Okunan
Goethe Enstitüsü’nün Film Gösterimleri Eylül Ayında Başlıyor

Goethe Enstitüsü’nün Film Gösterimleri Eylül Ayında Başlıyor

Özellikle güncel ve klasik Alman sinemasından örnekleri hazırladığı film programlarıyla seyirciyle buluşturan Goethe-Institut İstanbul, Eylül ayında film gösterimlerine başlıyor. İstanbul ve Eskişehir’de yapılacak gösterimlerde Christian Petzold ve David Nawrath gibi isimlerin filmlerine yer verilecek.

Yaz aylarının geride kalmasıyla Eylül ayında film gösterimlerine başlamayı planlayan Goethe-Institut İstanbul, bu yıl programına Eskişehir’de yapılacak açık hava gösterimlerini de ekliyor. Odunpazarı Modern Müze’de (OMM) düzenlenecek açık hava gösterimlerinde filmler ücretsiz olarak ve özgün dilinde, Türkçe altyazıyla gösterilecek. Eskişehir programının ilk filmi 3 Eylül günü saat 20:30’da gösterilecek Yasemin Şamdereli imzalı Almanya’ya Hoşgeldiniz (Almanya – Willkommen in Deutschland, 2010) olurken Eylül ayı boyunca her perşembe film gösterimleri yapılacak. Programda güncel Almanya sinemasının önemli yönetmenlerinden Christian Petzold’ün Jerichow (2008) filmi de yer alıyor.

Goethe-Institut İstanbul’un düzenlediği “Pazartesi Filmleri” ise İstanbul’da Beyoğlu Pera Sineması’nda düzenlenecek. 7 Eylül günü David Nawrath’ın yönetmenliğini üstlendiği Atlas (2018) seyirciyle buluşurken 14 Eylül’de ise Likarion Wainaina’nın Supa Modo’su (2018) gösterilecek.

Programla ilgili detaylara Goethe-Institut İstanbul’un sitesinden ulaşabilirsiniz.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.