Şu An Okunan
Hal Hartley Bir Kez Daha “Kitlesel Fonlama” Dedi

Hal Hartley Bir Kez Daha “Kitlesel Fonlama” Dedi

Doksanlar Amerikan bağımsız sinemasının öncü isimlerinden Hal Hartley, kitlesel fonlama yöntemiyle hayata geçireceği yeni projesinde, emekli olup mezarlık bahçıvanı olmak isteyen bir yönetmenin öyküsünü anlatacak.

Karamsarlıkla iyimserliğin özgün bir buluşma noktasına duran, tatlı bir kara mizahın tanımladığı Güven (Trust, 1990), Sıradan Erkekler (Simple Men, 1992) ve Amatör (Amateur, 1994) gibi kült filmleriyle doksanlar Amerikan bağımsız sinemasının öncü yönetmenlerinden biri olan Hal Hartley, altı yıl aradan sonra çekeceği ilk kurmaca uzun metrajını kitlesel fonlama ile hayata geçirecek. Hedeflediği 300 bin dolarlık bağışa ulaşan Kickstarter kampanyası 4 Ocak’ta (Türkiye saatiyle 21:00’de) sona eriyor. Hartley kendisi gibi bağımsız yönetmenlere olan ilginin azaldığını ve ön satış yahut festival fonlarına başvurmak gibi yöntemlerle bütçe toparlamanın zorlaştığını fark ederek, hem de edinmiş olduğu hayran kitlesine güvenerek, kitlesel fonlama ile çalışmaya yıllar önce başlamış ve bundan önceki beş uzun metrajını da bu yöntemi kullanarak çekmişti.

Hartley’nin yeni filmi Where to Land’de Edie Falco’nun (The Sopranos, 1999-2007) ve yönetmenin klasik oyuncularından Bill Sage’in yanı sıra Tatiana Abracos, Robert Burke, Jade Golden, Aida Johannes ve Elina Löwensohn rol alacak. Filmin öyküsü hayli otobiyografik; baş kahramanı ise romantik komedilerle ünlenmiş, 58 yaşında bir yönetmen. Babasının bu yaşta emekli olduğunu söyleyen (60 yaşındaki) Hartley, hayatın bu ileri evresine adım atarken kendini yeniden tanımlamanın mümkün olup olmadığı üzerine düşüncelerden yola çıktığını söylüyor. Mezarlık bahçıvanı olmayı düşleyen bir yönetmenin öyküsünü anlatacak Where to Land’in tamamı, Hartley’nin New York’taki evinin civarında geçecek. Filmin başlıca ilham kaynaklarından biri de, oturduğu semtteki mezarlık.

Hartley son olarak Amazon için Red Oaks (2015–2017) dizisinin sekiz bölümünü yönetmişti.

Where to Land’in oyuncularının projeyi yorumladıkları bir videoyu içeren Kickstarter kampanyasına bu adresten ulaşabilirsiniz:

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.