Şu An Okunan
Harry Potter’ın Tasarımcıları ve Oscar Ödüllü Ruth E. Carter’dan Kostüm Sergisi

Harry Potter’ın Tasarımcıları ve Oscar Ödüllü Ruth E. Carter’dan Kostüm Sergisi

Los Angeles’ta açılan sergide film kostümlerinin yanı sıra eskizler yer alıyor.

Harry Potter serisinin sahne ve grafik tasarımlarını üstlenen Londra merkezli tasarım stüdyosu MinaLima’nın küresel uzantılarından MinaLima Los Angeles, 2018 yapımı Black Panther’in kostüm tasarımcısı Ruth E. Carter’la, kariyerini kutlamayı planlayan bir sergi için anlaştı. 21 Mart’a kadar Los Angeles’taki Moda Enstitüsü’nde devam edecek sergide süper kahraman kostümlerinin yanı sıra kişisel eskizler de yer alacak.

MinaLima Los Angeles ortaklarından Eddie Newquist ve Robin Stapley, Carter’ın canlı ve yaratıcı mizacının altını çizerek, onunla bu sergi projesi altında birleşmenin heyecanını dile getirirken Carter ise “Filmler, çocukların ve yetişkinlerin hayal gücünü tetikliyor, benim hayalim ise tüm bunları bir ‘iş’ haline getirebilmekti. Bu sergi sayesinde kostüm tasarımının ve film yapımının birçok yaratıcı ve inanılmaz yolu gözlemlenebilir; MinaLima Los Angeles ekibiyle bu deneyimleri sergileme fırsatı bulacağımız için çok heyecanlıyım,” dedi. “30 yılı aşkın süredir karakterleri stil olarak var ediyorum, dolayısıyla anlatacak çok fazla kostüm ve hikâye var. Tabii tüm bunlar yalnızca sinemayla ilgilenenlere değil, herkese ilham verebilir ve deneyimlerimi bu insanlarla paylaşmayı dört gözle bekliyorum.”

2019 yılında Black Panther ile En İyi Kostüm Tasarımı Oscar’ı kazanan ilk siyahi kadın olan Carter, Malcolm X (1992), Amistad (1997), Bana Dolemite Derler (Dolemite Is My Name, 2019) gibi filmlerle otuz yılır başarılı bir kariyer grafiği çizmeye devam ediyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.